Міні-банани: в чому їх користь і чим вони відрізняються від звичайних

Сьогодні в магазинах можна побачити міні-банани. Вони гідно конкурують з класичними. При цьому відрізняються вони за ціною і властивостями.

Деякі особливості

Сьогодні відомо 80 видів цього улюбленого багатьма фрукту. Відрізняються вони за забарвленням і розміром. Виділяється три групи: декоративні, кормові та десертні. Міні-варіанти відносяться до останньої категорії.

Назва міні-сорту “Дамські пальчики”. Розмір плодів зовсім невеликий. Шкірка тонка, смак вишуканий. В Україну всі популярні сорти завозяться з Еквадору. Для транспортування крихких міні-бананів потрібні великі витрати. Це впливає на їх вартість.

Довжина зазвичай банана становить 20 см, карликового — 10 см. Відрізняється і термін зберігання. Зберігати міні-фрукти можна протягом невеликого проміжку часу. Це максимум тиждень. Але краще з’їсти продукт в цей же день.

Користь

Міні-фрукти неймовірно поживні. В них міститься маса вітамінів і мікроелементів. Даний продукт неймовірно корисний і цінний.

Банани здатні живити, оздоровлювати і омолоджувати організм. Вдасться заповнити енергію і знову знайти оптимізм. Калорійність маленького плоду 90 ккал. Ця цифра практично така ж, як і у великого.

У міні-бананах істотно більше вітамінів і корисних елементів. Судити про це можна по чудовому запаху і відмінному смаку. Саме тому вони вважаються кориснішими. У таких фруктах є вітаміни групи В. Вони впливають на обмінні процеси в організмі, покращують роботу шлунку, збільшують тонус м’язів, сприяють підвищенню стресостійкості.

У м’якоті багато магнію і калію. Ці елементи потрібні для правильної роботи серця. Вони здатні позбавити від стресу і болю голови. Досить з’їсти всього 4 міні-фрукта, щоб заповнити добову потребу в даних елементах.

Клітковина, яка міститься в бебі-бананах, корисна тим, хто страждає постійними запорами, виразкою шлунку і гастритом. Триптофан — особлива амінокислота, яка підвищує концентрацію уваги і покращує пам’ять. Пектин сприяє виведенню токсинів. Також він допомагає знизити вміст холестерину.

Вітамін С допомагає знизити кількість вільних радикалів, які підвищують ризик раку. Старіння сповільнюється. Залізо, наявне в міні-бананах, стимулює вироблення гемоглобіну. Незамінне воно і при анемії.

Бебі-фрукти набагато корисніше звичайних. Тому рекомендується їсти їх частіше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів