Чому фахівці рекомендують вживати виноград разом з кісточками

Більшість з нас з обережністю їдять виноград. Вся справа — в кісточках, які знаходяться всередині ягід. Хоча і трапляються ситуації, коли довільно чи ні, виноград вживають з усіма “патрохами”. Якщо організм зрілої людини ніяк не відреагує на потрапляння кісточок в шлунок, то дитячий, може дати реакцію. Але чи так це? Або це нав’язана думка і звичайний стереотип?

Олія виноградних кісточок, як і самі кісточки — знахідка для організму будь-якого віку. Наприклад, в сфері краси, виноградні ягоди вважають одними з найбільш ефективних основ для обличчя і всього тіла, оскільки така олія надає шкірі блиск, здоровий вигляд і сприяє росту волосся. Процедури на основі свіжих ягід винограду і кісточок, в будь-якому салоні, обійдуться в кругленьку суму, але і бажаний результат не змусить себе чекати, інформує Ukr.Media.

Сьогодні харчова олія з виноградних кісточок — скарб, який не так просто відшукати на ринку, але і його вартість досить значна. А як відомо, те, що шкідливе для організму, завжди коштує в рази менше, ніж корисний продукт. Вся причина в чудодійних речовинах, що містяться в самих кісточках. При цьому їх калорійність не така вже й висока — всього 63 калорії на 100 грамів.

Сюди можна віднести:

  • 72% лінолевої кислоти, яка входить до складу Омега-6;
  • 16% олеїнової кислоти, 7% пальметинової кислоти і 1% ліноленової кислоти перешкоджають відкладенню солей і холестерину в організмі;
  • Найбільше в кісточках міститься якраз вітаміну K, E, кальцію і калію, відповідальних за красу, свіжість, молодість і силу кісток;
  • Токоферол теж міститься в виноградних кісточках. Даний елемент впливає на самопочуття, настрій. Якщо в організмі його недостатня кількість, то може активізуватися депресивний стан.

Науково доведено, що кісточки винограду, як листя і самі ягоди, несуть тільки користь організму і всім його відділам, включаючи серце, судини. Не даремно, виноград включають у виробництво БАДів, як компонент, що блокує старіння. Але вживання винограду — це скоріше особисте бажання і переносимість, ніж зобов’язання, адже, як відомо, на смак і колір.

Однак, є і ряд хвороб, при яких не рекомендують вживати кісточки, як і сам виноград:

  • Цукровий діабет;
  • Сечокам’яні хвороби;
  • Не здоровий стан зубів;
  • Здуття і метеоризм, і інші шлунково-кишкові інфекції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів