З чого повинен складатися правильний сніданок: підказки дієтолога

Бутерброди з ковбасою або солодощі на сніданок можуть привести до різкого стрибка цукру в крові, а також проблем з шлунком і зайвими кілограмами. Про це попередила дієтолог Олена Кален

За словами фахівця, для того, щоб зберегти стрункість і нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, слід включати в ранковий прийом їжі не тільки повільні вуглеводи, а й білки і клітковину.

На довгий період забути про голод дозволить авокадо з яйцем. “Авокадо багатий мононенасиченими жирами, які прискорюють метаболізм, – пояснила Кален. – Яйця – джерело білка, який легко засвоюється організмом”.

Замінити шкідливу випічку можна банановими оладками. Фрукт містить яблучну кислоту і ферменти, які сприяють засвоєнню вуглеводів. Більш того, до складу банана входять клітковина і пектин – вони, в свою чергу, нормалізують роботу шлунка і кишечника. “В результаті організм швидше позбавляється від токсинів і шлаків, а зайві кілограми йдуть”, – розповіла фахівець.

Яєчню дієтолог радить запікати, додаючи туди гриби і зелень. “Гриби – це велика кількість вітамінів і мінералів, наприклад, цинк і фосфор”, – розповіла експерт і додала: “Їх регулярне вживання знижує тягу до солодкого”. Кален уточнила, що в поєднанні з яйцями і зеленню гриби можуть дозволити надовго позбутися почуття голоду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів