Дієтолог розповіла, кому не можна їсти яблука

Людям із загостреннями захворювань шлунково-кишкового тракту варто побоюватися яблук. При наявності гастриту, панкреатиту і подібних недуг варто вживати фрукт виключно запеченим, повідомила дієтолог Олександра Давидова.

Дієтолог порадила придивитися до зелених або світло-жовтих яблук тим, хто прагне тримати свою вагу під контролем. Червоні сорти, особливо штучно виведені, містять велику кількість фруктози. Тому протягом дня можна дозволити собі тільки один такий фрукт.

Найбільш корисними яблуками експерт назвала вирощені в домашньому саду. Кращим варіантом будуть серпневі або вересневі плоди, а також більш ранній білий налив. Такі фрукти будуть містити максимум корисних речовин, і вживати їх можна в більшій кількості. Давидова не радить вживати по кілька магазинних яблук протягом дня.

Експерт розповіла, що яблука дуже багаті кислотами, які посилюють апетит і сприяють виділенню шлункового соку. Якщо, будучи голодною, людина з’їсть яблуко, вона не вгамує апетит, а тільки посилить його. Яблука краще вживати не на голодний шлунок, а приблизно через півтора годин після прийому їжі.

Дієтолог розповіла, що яблука містять специфічний вид заліза, що зустрічається в молочних продуктах або рослинного походження. Також вона заявила, що рекомендація вживати яблука і гречку при зниженому гемоглобіні – не більше ніж міф. Те залізо, яке засвоює організм людини, є тільки в продуктах тваринного походження: в червоному м’ясі і печінці. Гранати, яблука і гречка – інший вид заліза. Він не допоможе впоратися з анемією при її появі. Експерт зазначила, що якщо для поправки рівня гемоглобіну вагітні їдять по п’ять яблук протягом дня, то вони з більшою ймовірністю просто наберуть зайву вагу, ніж підвищать рівень заліза в крові.

Крім того, Давидова не радить вживати свіжовичавлений сік з яблук. Значно більш корисним буде з’їсти сам плід зі шкіркою.

Поділись


Новини партнерів