Кардіохірург назвав прості вправи, які допоможуть знизити високий тиск

Гіпертонія – велика проблема сучасності. Це найпоширеніше захворювання серцево-судинної системи, яке характеризується підвищенням артеріального тиску. Підвищений тиск змушує працювати серце з великим навантаженням. Про наявність гіпертонії кажуть, якщо показники знаходиться постійно на позначці 140 на 90 або стабільно вищі.

Ситуація загострюється, якщо гіпертонік веде малорухливий спосіб життя і віддає перевагу жирній і солоній їжі. Британський кардіохірург Ларрі Кресвелл дав прості і корисні поради тим, хто хоче полегшити свій стан.

За його словами, одне з найбільш корисних занять для цієї мети – їзда на велосипеді. Якщо постійно займатися, це допоможе знизити тиск на 10 мм рт.ст.

Активний спосіб життя підтримує серце і кровоносні судини в тонусі, а також підвищує настрій і допомагає боротися зі стресом, нагадали лікарі.

Також дуже корисно і приємно займатися танцями, ходьбою, плаванням. Аеробні вправи насичують організм киснем і змушують працювати серце і судини.

За словами головного кардіолога Сергія Бойцова, існує оптимальний артеріальний тиск, при якому можна жити, не побоюючись інсульту або інфаркту.

Йдеться про значення менше 140 на 90, а взагалі краще прагнути до тиску 130 на 80 і нижче.

Поділись


Новини партнерів