Дієтолог назвав кращі добавки для боротьби зі старінням

Помітили нові зморшки на обличчі або відчуваєте себе старше паспортного віку? Причин тому може бути безліч. Однак невеликі зміни в розпорядку дня можуть принести значне полегшення. У тому числі і додавання в раціон харчових добавок. Експерти виділяють кілька основних, які допомагають боротися зі старінням.

Куркумін

Куркумін, жовте з’єднання, що міститься в куркумі. Воно чудово бореться з вільними радикалами, які можуть пошкоджувати клітини.

«Старіння – неминучий процес. Клітини піддаються впливу вільних радикалів і запалюються. У такі моменти теломери, структури, відповідальні за реплікацію клітин, коротшають. Тому скорочення запалення через вільні радикали допоможе відстрочити в’янення», – розповідає дієтолог Алісія Гальвін.

Куркумін активує певні білки, такі як AMP-активована протеинкиназа (AMPK), що допомагає боротися з пошкодженням клітин і сприяє довголіттю.

EGCG

Хочете схуднути і одночасно уповільнити час? Тоді варто подумати про включення в раціон добавки EGCG. Галлат епігаллокатехін або EGCG – це поліфенол, максимальна концентрація якого присутня в зеленому чаї.

«Він викликає аутофагію, процес, за допомогою якого тіло видаляє пошкоджений клітинний матеріал», – підкреслює Гальвін.

Більш того, в невеликому дослідженні, в якому були задіяні 73 жінок з надмірною вагою і ожирінням, опублікованому в журналі BMC Complementary Medicine and Therapies, було виявлено, що EGCG знижує рівень ЛПНЩ або «поганого» холестерину і підвищує рівень лептину, гормону, пов’язаного з почуттям ситості.

CoQ10

Добавки CoQ10 також можуть допомогти в продовженні молодості. Кількість CoQ10 зменшується з віком, а добавки допомагають зменшити накопичення вільних радикалів, які прискорюють процес старіння.

Поділись


Новини партнерів