Вчені: добавка мелатонін може стати порятунком від порушень метаболізму

Зв’язок між сном і ожирінням підтверджений вже багато років. Однак останнім часом з’являються докази, що використання добавки мелатоніну, може не тільки поліпшити сон, але й допомогти з метаболізмом, вагою і апетитом.

Нове дослідження, опубліковане в журналі Chronobiology International, проаналізувало попередні роботи, які показали, що порушення циркадного ритму організму було пов’язано з надмірним споживанням їжі, якщо причиною був брак мелатоніну.

В цілому група вчених працювала з 15 дослідженнями, в яких брали участь здорові дорослі люди, гризуни і собаки. У роботах вивчалося споживання калорій, макроелементів, холестерину, греліну (гормону голоду) і лептину (білка, який допомагає регулювати апетит), а також вплив мелатоніну на кожен фактор.

Дослідники виявили, що в цілому видалення добавки з раціону не зробило значного впливу на те, скільки з’їдали випробовувані. Проте, додавання мелатоніну давало деякі метаболічні ефекти. Вчені вважають, що добавки мелатоніну можуть бути потенційним терапевтичним засобом проти ендокринно-метаболічних порушень, проте потрібні більш ретельні дослідження.

Поділись


Новини партнерів