Про небезпеку розігрітої в мікрохвильовці їжі розповіли експерти

Мікрохвильовка – один з найбільш зручних винаходів для сучасного життя. Її швидкий ритм підстьобує до того, щоб економити час на всьому, навіть на розігріві їжі

Однак багато хто стикався з тим, що після мікрохвильовки теплою залишається лише ємність (тарілка або контейнер), а їжа в ній все ще холодна. Крім неприємних відчуттів від холодної їжі, існують деякі ризики, в тому числі, що стосуються здоров’я.

Захворювання харчового походження

Не розігріта до кінця їжа може стати причиною отруєння . Захворювання харчового походження – це інфекційні захворювання або інтоксикації, викликані бактеріями, вірусами або хімічними речовинами, що потрапляють в організм через заражену воду або їжу. Найчастішим симптомом є діарея. Також захворювання харчового походження можуть мати більш серйозні наслідки такі як ниркова і печінкова недостатність, порушення роботи головного мозку і нервової системи, реактивний артрит, рак і летальний результат, відзначають у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ).
Найчастіше зараження їжі може статися з залишками їжі. Шкідливі бактерії можуть знаходитися на стінках контейнера або на кухонних поверхнях, передає Міністерство охорони здоров’я Міннесоти. Якщо повністю розігріти їжу, а перед цим тримати її в холодильнику, бактерії і віруси практично повністю гинуть.

Іншим джерелом хвороб харчового походження можуть стати куплені в магазині напівфабрикати або готові охолоджені страви. Незважаючи на те, що їжа в них була упакована з дотриманням санітарних норм, небезпечні бактерії і віруси можуть потрапити з полиць магазинів.

Чому так відбувається?

Причина, по якій їжа може залишатися не до кінця розігрітою, полягає в принципі роботи мікрохвильової печі. На відміну від звичайних плит, де тепло поширюється з центру знизу, мікрохвильове випромінювання нагріває контейнери з їжею з боків.

Щоб уникнути нерівномірного нагрівання їжі, експерти радять перемішування їжі під час нагрівання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів