Як доглядати за шкірою рук після застосування рукавичок?

Рукавички належать до засобів індивідуального захисту, основна мета яких полягає у захисту рук медичного працівника від несприйнятливих факторів, серед яких є:

  • хімічні речовини (антисептики);
  • фізичні фактори (УФО, низькі та високі температури);
  • бактеріологічні чинники (віруси, бактерії);
  • біологічні фактори (слина, кров та ін.).

Які наслідки може мати постійне носіння одноразових рукавичок та яка альтернатива існує?

Постійне застосування рукавичок має ряд негативних наслідків для шкірного покриву рук. Руки в рукавичках постійно потіють, що при їх неправильному (тривалому) застосуванні сприяє розмноженні під рукавичками патогенних мікроорганізмів.

Також поширеним явищем є розвиток алергічної реакції на латекс (латексні рукавички) та подразнення від тальку, яким припудрюють рукавички.

З метою зменшення та виключення розвитку негативних та дискомфортних наслідків важливо окрему увагу приділити саме типу рукавичок, які використовують в роботі. І якщо застосування стерильних рукавичок під час оперативних втручань, контактуванні з відкритими рановими поверхнями вимагає ряд окремих вимог. То відповідно оглядові рукавички (діагностичні), які застосовуються на постійній основі медичними працівниками повинні бути не лише якісними та міцними, а й безпечними та комфортними у використанні, не викликати подразнень.

Сама таким типом засобів і являються вітрілові (вініл синтетик) рукавички. Вони не містять латексу та не є опудреними, що відповідно при їх використанні виключає алергічну реакцію. Вони міцні за своєю структурою, що забезпечує якісне виконання роботи. Замовити вітрілові рукавички можливо в медичному маркеті ITMED. Попередньо обравши відповідний для Вас розмір та колір виробу. Не заощаджуйте на власній безпеці, а придбайте рукавички в спеціалізованих медичних маркетах!

Догляд за шкірою рук після застосування рукавичок

Важливо розуміти, що ретельний догляд за шкірою рук забезпечує запобігання широкого спектра ускладнень. Наприклад, схильна до сухості шкіра без належного догляду може легко травмуватися, бути схильною до появи мікротріщин. Це своєю чергою формує “ворота” для легкого потрапляння патогенного збудника в організм, в тому числі й коли ви в рукавичках.

Тому окрім проведення гігієнічної обробки рук з застосуванням мийних засобів та антисептиків, необхідно окрему увагу приділити зволоженню. Для цього доцільним застосовувати після кожного миття крем зі спеціальними зволожувальними компонентами. Так обов’язково до складу доглядового засобу повинно входити гліцерин, молочна кислота, екстракти рослин тощо. Також раз в тиждень варто проводити маски для рук, парафінотерапію та скрабування, щоб видалити змертвілі клітини шкіри. Це дасть можливість покращити мікроциркуляцію крові, процеси відновлення та сприяти кращому поглинанню шкірою поживних елементів від застосованих засобів.

Пам’ятайте, що правильний догляд за шкірою та застосування якісних засобів індивідуального захисту (рукавичок) є одним із ключових методів запобігання розповсюдження патогенних мікроорганізмів.

Поділись


Новини партнерів