Вчений розповів, наскільки шкідливо спати поруч зі смартфоном

Смартфони – не найнебезпечніше джерело випромінювання, вважає китайський фізик-інженер Шан Чжінань з Університету Цінхуа.

У своїй статті в соцмережі WeChat він зазначив, що на сьогоднішній день немає доказів взаємозв’язку між випромінюванням мобільних телефонів і розвитком злоякісних пухлин. Він підкреслив, що людина від народження оточена різними джерелами випромінювання.

За класифікацією канцерогенів Міжнародного агентства з вивчення раку, електромагнітне випромінювання входить в категорії 2B і 3, нарівні з маринованими огірками і кавою. Тим часом, Шан закликав звернути увагу на канцерогени першої категорії, так як вони здатні викликати рак. До них, в тому числі, відносяться тютюн, сонячне світло і автомобільні вихлопні гази.

Фізик зазначив, що потужність випромінювання від телефону залежить, в основному, від його робочого стану. Вона зростає під час розмови або передачі даних, а це не відбувається вночі, коли смартфон лежить на подушці або на тумбочці поруч з людиною. Шан зазначив, що для зниження шкідливого впливу випромінювання на голову при тривалих дзвінках потрібно використовувати навушники.

Учений додав, що також не позначається на здоров’ї проживання поруч з базовою станцією. За його словами, випромінювання поблизу неї є мінімальним.

Читайте також: Фахівці пояснили, чому нам потрібен здоровий сон та як його поліпшити

Поділись


Новини партнерів