Лікарі пояснили, завдяки яким легким тренуванням можна втрати зайву вагу

Вже минув місяць весни, а значить, всього за 6 тижнів настане справжнє літо. Відтворити фігуру мрії, напевно, ви ще не встигли? Не біда! Цього часу цілком вистачить, щоб схуднути на 5-7 кг. Лікарі розповіли, завдяки яким легким тренуванням можна втрати зайву вагу. Але обов’язковими умовами схуднення є правильне харчування три-чотири рази на день та виключення з раціону солодкої, здобної, смаженої та жирної їжі.

Планка та віджимання

Це мастхев процесу схуднення. Причому зовсім не обов’язково заради них ходити в тренажерний зал. Адже для того, щоб їх виконувати, не потрібно обладнання та досвід тренера. Ці вправи називають ідеальними. У віджиманні працюють всі м’язи, навіть важко доступні в районі преса, спини, ніг, а також зміцнюються зв’язки й сухожилля. І важливо, що завдяки віджиманням тренується рівновага.

Планка набагато ефективніша всіх вправ на прес. Зміцнення абсолютно усіх м’язів корпусу — ось дія даного комплексу. Тут залучаються руки, ноги, груди, стегна, нижня частина спини, прес. Це в комплексі допомагає поліпшити поставу, зробити міцніше м’язи та плоскішим живіт, додати тілу рельєфність.

Як займатися, щоб схуднути? Новачки можуть починати з не тривалого часу і кількості підходів. Наприклад, 10 віджимань в день і 20 секунд в планці. А кожні два дні додавати число раз і часу – 2-3 раз віджимання і 5 секунд планки. До того ж у планці не треба стояти постійно, вистачить три-чотири підходи по 30-60 секунд. Навантаження повинні збільшуватися поступово. Не потрібно перепрацьовувати, думаючи, що це принесе більший і швидкий результат. Так собі можна тільки нашкодити.

Розтяжка

ЇЇ неймовірну дію ви відчуєте в найкоротші терміни. Розтяжка допомагає зробити м’язи міцніше, більш рухливими та привести тіло в тонус. Причому не обов’язково робити складні комплекси, краще почати з простих рухів, які знайомі всім зі шкільної лави — обертання голови та руками, нахили, повороти, човник, кішка. Це не займе понад 10 хвилин. І не потрібно намагатися відразу сісти на шпагат, це може бути небезпечно для зв’язок. Робіть це поступово. Не поспішайте і не робіть різких рухів.

Йога

Здається, що попередні варіанти занадто легкі? Зверніться до йоги. 10-хвилинний комплекс з ранку допоможе схуднути. Йога — це поєднання силового тренування і розтяжки, тому вона буде дуже ефективна для тих, кому подобаються складніші вправи.

Ідеальні наступні пози:

– Собаки мордою вниз;

– Поза собаки з трьома ногами;

– Поза воїна 1;

– Поза смиренного воїна;

– Перевернута поза воїна;

– Поза трикутника;

– Поза піраміди;

– Скручування в позі трикутника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів