Вчені недавно відкрили те, що знали наші предки багато століть назад. Наприклад, що шкірка фруктів, а також лушпиння з цибулі і часника корисних речовин містять більше, ніж те, що ховається під нею.
Що ж кажуть лікарі про часник:
- “Ліками від старості” називав всі складові частини часнику древній перський лікар Авіценна.
- Кращим антигістамінним засобом (здатним вилікувати різні форми алергії) вважав лушпиння часнику знаменитий сучасний лікар Роберт Аткінс.
- Антиракові властивості лушпиння часнику (як і зубчиків), а саме: здатність до пригнічення синтезу канцерогенних органічних сполук нітрозамінів – виявили дослідники університету Пенсільванії ( США ).
Отже, в чому користь часникового лушпиння:
- омолодження
Біофлавоноїд кверцетин. У лушпинні часнику багато біологічно активної речовини, яка дає сильну омолоджуючу дію. За змістом кверцетину свіже лушпиння часнику входить в п’ятірку лідерів (після гречаної крупи). Кверцетин відноситься до невеликої групи вітамінів P (в неї також входять рутин і гесперидин), сприяють оновленню клітин, що підсилюють регенеративні можливості тканин і захищають організм людини від впливу токсинів.
- Очищення і захист від хвороб
Пектин. Його висока концентрація в відварі з часникового лушпиння дозволяє знизити рівень так званого поганого холестерину в крові, а також виводить з організму радіоактивні речовини і солі важких металів. Також пектин допомагає знизити ризик розвитку раку, діабету і захворювань серцево-судинної системи, стабілізує обмін речовин, підвищує синтез вітамінів, сприятливо впливає на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.
- знеболювання
Настоянка і відвар з лушпиння часнику застосовуються як знеболювальний засіб. І звичайно, таке лікувальне питво підходить для підвищення імунітету в період сезонних епідемій вірусних і бактеріальних інфекцій.
- протигрибковий засіб
Протигрибковий ефект водної витяжки часниковою лушпиння використовується при лікуванні лупи і кандидозу.
Лікування лушпинням часнику протипоказано:
- Вагітним, годуючим жінкам, дітям до 12 років. При загостренні гастриту, коліту, виразки шлунка, інших захворювань органів травлення.
- Доза настою не повинна перевищувати чотирьох склянок в день.
- Хворим, які страждають на цукровий діабет і гіпотонією, можна вживати такі напої з обережністю і під наглядом лікаря.
- Напої з лушпиння часнику не можна вживати в гарячому і теплому вигляді! Попередньо охолодити до кімнатної температури.
- Заготовлювати рекомендують білі (внутрішні), а не кольорові (які покривають) плівки зубчиків.