Вчені Розповіли, Які Звички Харчування Шкодять Ниркам

Дослідження, проведене вченими з Університету Монаша в Австралії, показало, що термічно і хімічно оброблені харчові продукти багаті шкідливими сполуками, відомими як кінцеві продукти глікірування. Дані сполуки відповідають за привабливий смак і запах смажених, запечених продуктів.

Вони запускають реакцію Майяра. Це хімічна реакція між амінокислотами й цукрами, яка відбувається при нагріванні. Паралельно проводиться активація сигналів небезпеки в тілі, що провокує запалення і розвиток хронічних хвороб нирок. Відновити баланс в роботі шлунково-кишкового тракту і поліпшити показники нирок допоможуть продукти, що містять резистентний крохмаль.

Його можна знайти в таких продуктах як овес, варений і охолоджений рис, ячмінь, квасоля і бобові (чорна квасоля і горох), картопляний крохмаль (добавка), приготована та охолоджена картопля. Потрапляючи в нижній відділ кишківника, дані продукти служать їжею для корисних кишкових бактерій. Відбувається процес ферментації з виділенням протизапальних сполук.

Джерело

Поділись


Новини партнерів