Лікарі-дієтологи назвали кращі чаї для очищення організму від токсинів

Згідно з агентством реєстрації токсичних речовин і захворювань США (ATSDR), під детоксикацією організму мається на увазі процес видалення з нього отрути або токсинів. Детоксикація працює за рахунок забезпечення організму ударною дозою поживних речовин, які допомагають йому позбавлятися від шкідливих відходів.

Один з найпростіших засобів для досягнення цієї мети – чай, розповіла лікар-дієтолог Елісса Гудман. Цей напій також має заспокійливу дію, проте вживати його рекомендується теплим. За словами фахівців, такий чай покращує роботу кишечника і розширює судини.

Чай з кульбаби

Найефективніший спосіб вивести токсини з організму – змусити працювати сечовидільну систему. Допоможе в цьому корінь кульбаби, розповіла доктор Кері Глассман. Вона зазначила, що рослина відмінно очищає печінку і нирки, а також покращує діяльність кишечника.

Чай з розторопші

Дослідження показали, що цей напій здатний зменшити пошкодження і запалення печінки, а також відновити клітини. Вже протягом 2000 років розторопша використовується в якості лікувального засобу. Сьогодні її застосовують як ліки від похмілля, проте ніяких наукових даних, що підтверджують ці властивості квітки, отримано не було.

Чай ройбуш з лемонграс

Ройбуш виготовляють з ферментованих листя південноафриканського червоного куща. Чай відомий своїми потужними антиоксидантними властивостями, що робить його незамінний засобом для детоксикації.

Іноді його змішують з лемонграсом, який здатний виводити з організму шкідливі вільні радикали. Дослідження показують, що чай з лемонграсу діє як сечогінний засіб, допомагаючи очистити печінку, нирки і підшлункову залозу. Однак людям із захворюваннями нирок його краще не вживати, щоб уникнути неприємних наслідків.

Чай з фенхелю

У аюрведичній медицині фенхель є основним засобом для правильної роботи травної системи. Використовується в терапевтичних цілях для стимуляції апетиту, чай з фенхелю розслабляє м’язи кишечника і допомагає виводити токсини. Крім того, дослідження показують, що такий чай збільшує антиоксидантну активність в організмі і допомагає йому справлятися з окислювальним стресом.

Чай з куркумою і імбиром

Репутацією зірки в області здоров’я куркума зобов’язана своєму активному інгредієнту-куркуміну, який допомагає ферментам виводити токсини. Більш того, він містить антиоксиданти, що відновлюють клітини печінки, і збільшує вироблення жовчі, що видаляє з крові шкідливі відходи.

Зелений чай

Зелений чай довгий час підносився як потужний еліксир здоров’я – і не дарма. Він містить сильний антиоксидант під назвою епігаллокатехін-3-галлат (EGCG), який, як показують дослідження, допомагає запобігти зростанню ракових клітин в печінці і захистити її від інших захворювань. Також він містить L-теанін, амінокислоту, яка бере участь у виробництві іншого важливого антиоксиданту – глутатіону.

Джерело

Поділись


Новини партнерів