Названо 5 найкращих видів продуктів, що знижують артеріальний тиск

Високий кров’яний тиск, як відомо, називають “мовчазним вбивцею”, тому що він завдає удару несподівано. Збільшення показників артеріального тиску може здатися не дуже серйозним, але це змушує серце працювати інтенсивніше. З часом високий тиск може призвести до захворювань серця та системи кровообігу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

На щастя, ви можете запобігти ризикам, змінивши свій раціон.

Дослідження високого кров’яного тиску показують, що їжа, яку ми споживаємо, може допомогти знизити та контролювати високий кров’яний тиск.

За даними організації Heart Heart Foundation, існує п’ять основних груп продуктів для зниження показників артеріального тиску:

  • Цільні злаки
  • Фрукти
  • Овочі
  • Молочні продукти з низьким вмістом жиру
  • Горіхи та насіння

Цільні зерна виявились особливо корисними для зниження високого кров’яного тиску.

Дієтичні підходи до зупинки гіпертонії (DASH) та середземноморська дієта – дієти, що визнані ефективними для зниження високого кров’яного тиску – обидві рекомендують вживати цільнозернові продукти як частину здорової дієти.

“Вибирайте хліб, макарони та інші продукти, багаті на вуглеводи, які виготовляються із цільних зерен замість високообробленого білого борошна”, – радить Harvard Health.

Крім збільшення частки цих продуктів в раціоні, варто також скоротити вживання тих, які можуть підняти показники кров’яного тиску. В першу чергу це сіль

Докази свідчать, що вживання занадто великої кількості солі в більшій мірі пов’язане з розвитком високого кров’яного тиску, особливо віковим підвищенням артеріального тиску. Фахівці вважають, що це спричинено порушенням натрієво-калієвого балансу.

Щоб уникнути негативних наслідків, органи охорони здоров’я радять обмежуватись 5-6 грамами солі на день.

Поділись


Новини партнерів