Як Місяць впливає на організм людини

Існує поширена думка, що Місяць може впливати на настрій, здоров’я та поведінку людини. І хоча це звучить неймовірно, частково цей вплив підтверджує наука, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 7 способів впливу Місяця на наше тіло, які ви можете відчувати на собі:

Вплив на цикл сну у дорослих. Швейцарське дослідження, опубліковане у медичному журналі Curren Biology, показало, що Місяць може безпосередньо впливати на цикл сну-неспання у дорослих людей. Зокрема це проявляється через порушення сну, які виявляли у піддослідних протягом чотирьох днів до настання повні.

Вплив на цикл сну у дітей. Дослідження, в якому взяли участь 5800 дітей, показало, що їхня тривалість сну зменшувалась на 5 хвилин під час  повні. Ніякої містики тут немає. Вчені вважають, що дітей будить світло, адже під час цієї фази місячного циклу воно найбільш яскраве.

Детоксикація організму. Вважається, що коли Місяць у повні, наш кровообіг посилюється, що сприяє очищенню органів, включаючи нирки та печінку. Хоча досліджень, які б це підтвердили, поки що не існує.

Збільшення агресії. Згідно дослідження, опублікованого в Psychological Reports, існує слабкий зв’язок між насильницьким епізодами у пацієнтів з шизофренією та фазами Місяця. Зокрема, вони починають виявляти агресію на 1,8% частіше, коли настає повня.

Народження дітей. Найбільше пологів лікарі приймають саме тоді, коли ми маємо можливість спостерігати супермісяць.

Вплив на менструальний цикл жінок. Дослідження 2011 року, яке включало 826 жінок, показало, що у 30% менструація припала саме на повню.

Вплив на здоров’я серця. Дослідження 2013 року показало, що пацієнти, які перенесли екстрені операції на серці, рідше помирали у вечори, коли на небі був повний Місяць.

Поділись


Новини партнерів