Дерматологи розповіли, які типи спирту корисні для шкіри

Люди використовували спирт тисячі років. Його застосовували в медицині, промисловості і, звісно ж, для виробництва міцних напоїв. Завдяки своїм протимікробним властивостям спирт також став важливим інгредієнтом у виробництві косметики. В той же час, цей інгредієнт найчастіше сприймають неправильно, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Спирти – це велика група речовин з молекулами, що містять гідроксильну (ОН) функціональну групу. За своєю хімічною структурою такі інгредієнти косметики для догляду за шкірою, як гліцерин, ментол та багато восків рослинного походження, також вважаються спиртами. Спирти бувають різних форм: деякі можуть висушити шкіру та зробити її більш схильною до подразнень, а деякі насправді можуть сприяти зволоженню шкіри, допомагаючи інгредієнтам продуктів для догляду краще всмоктуватись.

Спирти можна розділити на дві великі категорії: жирні та прості. Жирні спирти – це тверді спирти, як цетиловий, стеариловий та цетеариловий спирт, які мають здатність затримувати вологу в шкірі та утворювати захисний бар’єр для захисту шкіри від токсинів навколишнього середовища та забрудників. Догляд за шкірою за допомогою вищезгаданих жирних спиртів найкраще підходить для зневодненої, сухої і навіть чутливої шкіри. Крім того, спирт також вбиває бактерії, що викликають прищі на поверхні шкіри, що допомагає зменшити кількість вугрів.

Прості ж спирти викликають сухість, порушують мікробіом шкіри та послаблюють шкірний бар’єр, що в подальшому спричинює небажані наслідки, такі як вугрі, підвищена вразливість до токсинів навколишнього середовища та прискорене старіння. До простих спиртів належать етанол, метанол, бензил, ізопропіл та метил. Вони дуже легкі і найчастіше використовуються в зволожувачах для обличчя та тіла як консервант. Надмірне використання цих спиртів може завдати довгострокової шкоди шкірі через прискорене старіння, хронічну сухість та кістозні вугрі.

Доктор Джагвір Сінгх, засновник та президент компанії Refresh Botanicals, каже: “Ми всі хочемо, щоб шкіра залишалась молодою, зволоженою і збалансованою. Мікробіом нашої шкіри порушується, коли прості спирти використовуються під час догляду за нею. Уникання простих спиртів шляхом подвійної перевірки інгредієнтів, перш ніж додавати новий продукт до своєї рутини з догляду за шкірою, зробить вашу шкіру здоровішою та відновить її. А ще краще, якщо ви не впевнені щодо типу спирту у списку інгредієнтів, зупинити свій вибір на органічному продукті по догляду за шкірою, що містить лише органічні інгредієнти”.

Поділись


Новини партнерів