Носіння маски може запобігти наслідкам сезонної алергії

Маски, з якими ми вже більше року не розлучаємось у громадських місцях, можуть допомогти людям, які страждають від сезонних алергій, пише Жіночий світ з посиланням на UPI.

У багатьох пацієнтів з весняною алергією в цьому сезоні справи йдуть краще, оскільки вони проводять більше часу в приміщенні та вдягають маски, коли виходять на вулицю, сказав доктор До-Йон Чо, доцент кафедри отоларингології з Університету Алабами в Бірмінгемі.

“Дослідження, яке вийшло в 2020 році, показало, що симптоми алергічного риніту [сінної лихоманки] серед медсестер значно зменшились завдяки використанню медичних масок під час пандемії COVID-19”, – сказав Чо.

Будь-який тип покривів для обличчя може значно зменшити потрапляння в рот та ніс пилку та алергенів, зазначив він. Однак важливо не торкатися лицьової сторони маски, коли знімаєте її, і не перевертати маску при повторному використанні.

Поряд з носінням маски є й інші речі, які ви можете зробити, щоб зменшити симптоми весняної алергії.

Визначте свої алергени, і якщо у вас алергія на пилок, обмежте діяльність на свіжому повітрі, коли концентрація пилку у повітрі висока.

Придбайте ліки від алергії до початку сезону пилку, щоб запобігти викиду гістамінів та інших речовин, що викликають алергічні симптоми, у вашому організмі.

Не забувайте також ретельно митись щодня перед сном, щоб змити алергени, які накопичились на шкірі та волоссі протягом дня.

“Переодягніться і промийте ніс сольовим розчином, коли заходите до будинку”, – запропонував Чо. “Виперіть постільну білизну та одяг у гарячій мильній воді та висушіть одяг у сушарці для одягу, а не на вулиці”.

Експерт пояснює, що коли температура повітря піднімається, сплячі дерева повертаються до життя і викидають у повітря величезну кількість пилку. Особливо часто алергії спричиняють береза та волоський горіх.

Звісно, весняні дощі можуть змити пилок і запобігти його зависанню у повітрі, зате вони можуть стати причиною появи подібних симптомів у людей, що страждають від алергії на пил та цвіль.

Поділись


Новини партнерів