Фахівці запропонували більш дієвий спосіб лікування депресії без прийому препаратів

На сторінках видання BMJ опубліковані матеріали досліджень, у яких повідомляється про високу ефективність фізичних вправ під час лікування депресії у людей, які страждають на деменцію.

До таких висновків дослідники прийшли, провівши аналіз даних раніше проведених наукових робіт з вивчення способів полегшення симптомів депресії у людей з розвиненою деменцією. Загалом у дослідженні були вивчені дані понад 28,5 тисяч осіб з даними розладами.

Виявилося, що застосування немедикаментозних підходів, таких як виконання фізичних вправ, змогло полегшити депресивні симптоми у людей з деменцією. Проведений порівняльний аналіз між пацієнтами, які приймали лікарські препарати, що знижують симптоми депресії, і тими, які займалися виконанням фізичних вправ, показав значні переваги щодо поліпшення стану в останніх.

Для зменшення симптомів депресії, крім фізичних вправ, медики використовували когнітивну стимуляцію, терапію спогадів, проведення сеансів масажу і сенсорної терапії, а також терапію за участю тварин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів