Вчені: Чашка міцної кави перед тренуванням прискорить спалення жиру

Не можете прожити і дня без чашки кави? Ви не самотні. Майже неймовірно, як чашка міцної гарячої кави може зробити жахливий день трохи стерпнішим. Крім того, виявилось, що кава може допомогти вам позбутись зайвої ваги. Якщо вірити висновкам останнього дослідження, вживання міцної чашки кави перед тренуванням може збільшити втрату жиру. Дослідження, опубліковане в Journal of the International Society of Sports Nutrition, показало, вживання кофеїну за півгодини до аеробних вправ, значно збільшує швидкість спалювання жиру, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Також дослідження показало, що в другій половині дня ефект від кофеїну був значно більш вираженим, ніж в ранкові години. Іншими словами, якщо ви будете тренуватись в післяобідню пору після чашки міцної кави, вправи стануть ефективнішими.

Дослідження мало на меті з’ясувати, чи дійсно кофеїн, широко вживана ергогенна речовина, збільшує окислення, себто “спалення” жиру під час тренувань. За словами авторів дослідження, популярна рекомендація пити каву натщесерце для швидшого схуднення може не мати наукових підстав, оскільки невідомо, чи відбувається це збільшення через фізичні вправи вранці чи через тривалу відмову від їжі.

Для спостережного дослідження було обстежено 15 чоловіків (середній вік учасників становив 32 роки). Їх попросили виконувати фізичні вправи чотири рази з інтервалом у сім днів. Випробовувані приймали 3 мг/кг кофеїну або плацебо о 8 ранку та 5 вечора (кожен випробуваний проходив тести в усіх чотирьох умовах у довільному порядку).

Умови перед виконанням фізичних вправ (як час, що минув з останнього прийому їжі чи вживання стимуляторів) були суворо стандартизовані, відповідно, на показник окислення жиру не повинні були впливати сторонні фактори.

“Результати нашого дослідження показали, що прийом кофеїну за 30 хвилин до виконання аеробних вправ збільшує максимальне окислення жиру під час тренування, незалежно від часу доби”, – пояснив Франсіско Дж. Амаро, керівник дослідження.

Крім того, вчені виявили, що при однаковому часі тренувань вдень жир спалюється краще, ніж вранці.

Тому експерти радять виконувати фізичні вправи у другій половині дня, вживаючи за 30 хв до тренувань кофеїн, аби збільшити спалення жиру.

Поділись


Новини партнерів