Коли біль у горлі може бути симптомом артриту

Остеоартрит та ревматоїдний артрит – два найпоширеніші типи артриту, але загалом розрізняють більше його 100 типів. Хоча існують деякі загальні симптоми, які охоплюють різні типи артриту, а саме біль у суглобах та набряки, є й рідкісні форми артриту, які дають унікальні симптоми, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Деякі з цих симптомів не пов’язані з проблемами суглобів. Візьмемо хворобу Стілла у дорослих – рідкісний тип запального артриту. Хвороба Стілла викликає у дорослих симптоми, які ніяк не асоціюються з болями в суглобах. Наприклад, біль у горлі є одним із перших симптомів хвороби Стілла. Лімфатичні вузли можуть набрякати і ставати чутливими.

До інших не пов’язаних із суглобами симптомів артриту належать:

Висипання – лососево-рожеві висипання можуть з’являтись і зникати разом з лихоманкою. Зазвичай висипання з’являються на тулубі, руках та ногах.

Лихоманка –  лихоманка зазвичай досягає піку в другій половині дня або рано ввечері. У вас можуть бути два спалахи лихоманки щодня, а між ними температура нормалізується.

“Через кілька тижнів після появи цих початкових симптомів суглоби і м’язи починають боліти”, – пояснює Фонд артриту. За даними органу охорони здоров’я, ці болі тривають щонайменше два тижні. Найчастіше цей різновид артриту вражає суглоби колін та зап’ястків.

На жаль, зараз не існує ліків від артриту. Але ви можете уповільнити його прогресування та полегшити симптоми. Дуже важливо при артриті дотримуватись збалансованої дієти. Це забезпечить вас всіма необхідними поживними речовинами і допоможе підтримувати здорову вагу.

Надмірна вага чинить зайвий тиск на уражені суглоби. Це посилює біль та ускладнює рухи, тому так важливо позбутись її за допомогою правильного харчування та регулярних фізичних вправ.

Поділись


Новини партнерів