Дієтолог дала поради, які допоможуть контролювати розмір порцій

Намагаючись харчуватись правильно, ми повинні врахувати один важливий фактор – розмір порцій. Тільки контролюючи розмір порцій, можна підтримувати здорову вагу, але при цьому не залишатись голодними. Ті, хто хоче позбутись зайвої ваги, часто занадто обмежують розміри порцій і, як наслідок, не наїдаються. Це збільшує потяг до їжі і нездорових закусок, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієтолог Ловнеет Батра поділилась важливою порадою, яка може допомогти вам їсти їжу в правильному співвідношенні, не залишаючись голодними.

Пані Батра каже: “Розмір порції дійсно важливий. Це важливий крок до правильного харчування. Багато людей скаржаться, що їм не комфортно їсти невеликі порції та відчувають невдоволення їжею”.

“У такій ситуації виправте співвідношення їжі. Наповніть половину тарілки овочами. Одна четверта частина тарілки повинна містити цільнозернові продукти або інші складні вуглеводи. Ще одна чверть тарілки повинна містити білок. Замість того, щоб змушувати себе їсти порції дуже малих розмірів, подбайте про правильне співвідношення продуктів. Це допоможе вам зменшити секрецію голоду і дозволить вам не відчувати голоду протягом дня”, – додає вона.

Ще один спосіб зменшити розмір порцій – обирати менші тарілки. Ви можете покласти у них менше їжі, але візуально вони здаватимуться наповненими. Крім того, ви можете покласти у тарілку більше овочів. Вони багаті на клітковину, яка забезпечить вам довге відчуття ситості, але при цьому вони мають низьку калорійність.

За 30 хвилин до кожного прийому їжі варто випивати склянку води. Так ви зможете підтримувати рівень вологи в організмі та приглушити відчуття голоду.

Під час їжі не варто відволікатись на телевізор, смартфон чи комп’ютер. Зосередьтесь на страві, яка стоїть перед вами, насолоджуйтесь її смаком, текстурою і ароматом. Тоді ви швидше відчуєте насичення.

Поділись


Новини партнерів