Вчені назвали дієту, яка найефективніше спалює жир на животі

Вісцеральний жир – це один із симптомів метаболічного синдрому, групи захворювань, які сильно підвищують ризик серцевих хвороб. Його значно важче спалити, ніж підшкірний жир, але дієтичні втручання можуть вам допомогти. Докази свідчать, що середземноморська дієта може виявитись найефективнішою для боротьби з вісцеральним жиром, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Hepatology, використовували результати МРТ всього тіла 278 учасників з ожирінням, деталізуючи розподіл жиру у їхніх тілах до, під час та після 18-місячного випробувального періоду, щоб проаналізувати вплив двох конкретних дієт на жир.

Дослідження продемонструвало, що середземноморська дієта з низьким вмістом вуглеводів мала більш значний вплив на зменшення жиру навколо печінки, серця та підшлункової залози порівняно з дієтами з низьким вмістом жиру з подібним вмістом калорій. Цікаво, що загальна втрата жиру у учасників на обох дієтах була майже однаковою.

Науковці стежили за учасниками протягом 18 місяців, вимірюючи біомаркери крові та оцінюючи розподіл жиру на МРТ.

Середземноморська дієта включала мало червоного м’яса, середню кількість птиці та риби і багато свіжих овочів, бобових та корисних горіхів.

Метою тих, хто дотримувався дієти з низьким вмістом жиру, було обмежити загальне споживання жиру до 30% від загальної кількості калорій, не більше 10% калорій можна було одержувати з насичених жирів, вживання холестерину потрібно було зменшити до 300 мг на день, а також вживати більше харчових волокон.

Учасникам також сказали їсти цільнозернові продукти, фрукти, овочі та бобові, а крім того обмежити споживання рафінованого цукру та закусок із надмірним вмістом жиру.

Середземноморська дієта не лише допомогла зменшити запаси жиру навколо внутрішніх органів, але й більш ефективно скоротила ризик серцевих захворювань/

Команда також зазначила, що помірні фізичні вправи зменшують центральне абдомінальне ожиріння – попередник метаболічного синдрому.

Поділись


Новини партнерів