Як мед може допомогти вам подовжити життя

Хоча людина не може зупинити старіння, ви можете, певним чином, уповільнити його. Цьому сприяє здоровий спосіб життя та введення в раціон деяких продуктів. Помірне вживання сирого меду, за словами експертів, може допомогти вам збільшити тривалість життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Мед використовували і в кулінарії, і в медицині протягом століть, і продовжують використовувати зараз. Це – солодка речовина з високою поживною цінністю та цілим рядом корисних властивостей.

Мед містить величезну кількість вітамінів, включаючи аскорбінову кислоту, пантотенову кислоту, ніацин та рибофлавін; поряд з мінералами, такими як кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, калій і цинк.

У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров’я, було проаналізовано вплив меду та його механізми дії на розвиток та прогресування раку.

Вплив меду був ретельно досліджений при деяких видах раку, таких як клітинні лінії раку молочної залози, печінки та прямої кишки. Доступні також обмежені, але перспективні дані щодо інших форм раку, включаючи клітини раку простати, сечового міхура, ендометрія, нирок, шкіри, шийки матки, ротової порожнини та кісток. Науковці встановили, що мед є високо цитотоксичним щодо ракових клітин,  але на нормальні клітини він такого впливу не має.

Таким чином, мед може служити потенційним та перспективним протипухлинним засобом, хоча це твердження потребує перевірки шляхом проведення експериментальних та клінічних досліджень.

Серцево-судинні захворювання є головними причинами смерті у всьому світі. Однак вживання меду може допомогти усунути кожен із факторів, що сприяють серцевим захворюванням.

З одного боку, підвищений рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ) підвищує ризик серцевих захворювань. Це пов’язано з тим, що цей тип холестерину може викликати закупорення артерій, що в подальшому збільшує ризик серцевих нападів та інсультів.

Однак дослідження показали, що мед не тільки сприяє зниженню рівня холестерину ЛПНЩ, але він також сприяє підвищенню рівня “хорошого” холестерину, ліпопротеїну високої щільності (ЛПВЩ).

Крім того, вживання сирого меду допомагає активізувати метаболізм, який уповільнюється з віком. Замінивши цукор медом, ви прискорите швидкість спалення калорій, що допоможе вам схуднути природним шляхом.

Дослідження також показали, що споживаючи сирий мед, ви будете мати кращу витривалість, коли візьметесь до фізичних вправ. Скинувши зайву вагу, ви знизите ризик розвитку раку та серцевих хвороб, що сприятиме вашому довголіттю.

Поділись


Новини партнерів