9 найкорисніших спецій, які допоможуть зберегти здоров’я кишечника

Здорове травлення важливе для нормального функціонування нашого організму. Але правда полягає в тому, що більшість із нас у певний момент свого життя страждають від різних типів розладів травлення. А найгірше те, щи ми рідко звертаємо увагу на проблеми з кишечником, вважаючи, що з часом вони зникнуть самі по собі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Зрештою, ми те, що їмо. Ця приказка справедлива здебільшого ще й тому, що вживання правильної їжі допомагає підтримувати нашу імунну систему та здоров’я кишечника. Тут  на сцену виходять трави та спеції, оскільки багато з них сприяють поліпшенню травлення для підтримки здорового кишечника.

Ось 9 найкращих спецій, які допоможуть вам поліпшити здоров’я травної системи:

Кардамон. Кардамон – популярна спеція для зміцнення здоров’я органів травлення. Його антиоксидантні, сечогінні, спазмолітичні та протизапальні ефекти суттєво покращують травлення, оскільки зменшують газоутворення, судоми та нудоту.

Імбир. Імбир став відомим саме в якості засобу від нудоти та болю в шлунку, а також здуття живота, розлад шлунку та інших проблем із травленням. Ця спеція ефективна навіть при сильній печії. Найкраще вживати імбир у вигляді імбирного чаю.

Куркума. Включення куркуми у свій раціон може допомогти вам запобігти порушенням травлення та запаленню. Головним чином це пов’язано з тим, що куркума має антиоксидантні, протизапальні, протигрибкові, антибактеріальні та противірусні властивості, які також допомагають у боротьбі з діабетом, алергією, артритом та хворобами Альцгеймера.

Кмин. Кмин – це потужний засіб для зменшення газоутворення і здуття живота. Він не лише допомагає боротись із порушеннями травлення і надмірною кислотністю шлунка, а і зміцнює вашу імунну систему. Тим не менш, ви повинні споживати його в помірних кількостях, інакше вам доведеться зіткнутися з серйозними побічними ефектами.

Кріп. Насіння кропу надзвичайно багате на залізо, кальцій та магній що робить цю пряність хорошим засобом для зменшення здуття живота, газів і спазмів у шлунку. Поряд з цим насіння кропу також можуть допомогти заспокоїти м’язи шлунково-кишкової системи.

Часник. Часник  – це джерело пробіотиків, які живлять корисні бактерії кишечника. Тому він допомагає у лікуванні різних кишкових захворювань, як синдром подразненого кишечника.

Гвоздика. Гвоздика дуже корисна для травного тракту, оскільки захищає корисні бактерії кишечника. Поряд з цим гвоздику також можна використовувати для зупинення діареї.

Кориця. Якщо ви часто страждаєте на кишкові інфекції, то кориця – це прекрасний вибір для вас. Вона має пребіотичні властивості, які сприяють росту корисних бактерій.

Перцева м’ята. Перцева м’ята ефективно усуває такі симптоми розладу шлунку, як здуття живота, гази та нудота. Вона добре відома тим, що заспокоює шлунок та зміцнює здоров’я печінки та кишкового тракту.

Поділись


Новини партнерів