Лікар розповів, чи шкодять продукти з сої вашому здоров’ю

Соєві продукти здобувають все більшу популярність у світі. Однак, про їхню користь для здоров’я можна знайти багато суперечливої інформації. Сімейний лікар Джаред Анкерман пояснив, чи рекомендує він їсти сою своїм пацієнтам і чому, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Він каже: “Соєві продукти стають дедалі популярнішими, їх можна придбати в більшості магазинів. І я б не відмовлявся від включення в здоровий раціон цього джерела рослинного білка”.

Доктор Анкерман зауважив, що рослинні дієти завойовують усе більше прихильників через їхні переваги для здоров’я та зменшення навантаження на навколишнє середовище. Тому логічно, що з’являється все більше різноманіття продуктів із сої та інших замінників м’яса.

Попри побоювання деяких науковців, що соя може вплинути на рівень естрогену як у чоловіків, так і у жінок, вони не підтвердились під час досліджень, проведених на людях.

Та як і при будь-якому харчуванні, важливим є баланс. “Як правило, я рекомендую своїм пацієнтам дієту, багату на овочі, фрукти та нежирне м’ясо, якщо вони вирішили дотримуватись раціону, в якому воно присутнє”, – каже експерт.

“Тож поки докази не стануть чіткішими, я раджу своїм пацієнтам вживати помірну кількість сої”, – додав він.

Поділись


Новини партнерів