Люди, старші за 65 років, мають значно вищий ризик повторного інфікування COVID-19

Поки у світі повним ходом іде вакцинація від коронавірусної інфекції, науковці продовжують досліджувати SARS-CoV-2, щоб отримати якомога більше інформації про нього. Одне з таких досліджень, опубліковане у середу, показало, що люди старше 65 років частіше інфікуються вдруге, ніж люди молодшого віку, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження було опубліковане в The Lancet і вивчало дані, зібрані в Данії в період з лютого по грудень 2020 року. Для дослідження близько 4 мільйонів людей пройшли приблизно 10 мільйонів тестів ПЛР, щоб визначити наявність інфекції COVID-19.

Автори дослідження виявили, що середньостатистична людина захищена від вірусу на 80%, якщо перехворіла. Однак, люди, старші за 65 років, захищені лише на 47%.

Автори дослідження шукали записи людей, які проводили ПЛР-тести як у першій хвилі COVID-19 у Данії, з березня по травень, так і під час другої хвилі, у період з вересня по грудень.

У дослідженні порівнювали людей, які двічі показали позитивні результати, та людей, які дали позитивний результат лише раз.

Відповідно до попередніх висновків, автори виявили, що рівень зараження був дуже низьким – менше 1% серед загальної популяції. Антитіла забезпечували пацієнтів захистом принаймні на 6 місяців.

Науковці не відкидають можливості, що тести ПЛР виявили затяжні сліди вірусу, а не справжню реінфекцію.

Вони не можуть сказати, на скільки ризик зараження новими штамами відрізняється від тих, які були досліджені. Наприклад, варіант вірусу, що вперше був виявлений у Бразилії, може не реагувати на антитіла, що виробились, якщо у людини був інший штам.

Дослідження лише підтверджує, що природний захист від інфекції може бути недостатньо надійним.

Поділись


Новини партнерів