Вчені розповіли, як надлишок і нестача сну впливають на вісцеральний жир

Вісцеральний жир є серйозним приводом для занепокоєння, оскільки він ховається біля важливих органів тіла, таких як печінка та кишечник. Накопичення шкідливого жиру на животі пов’язане з метаболічним синдромом – сукупністю станів, що сприяють серцевим захворюванням. Незважаючи те, що його доволі важко позбутись, ви можете зменшити запаси жир на животі, змінивши свій спосіб життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Більшу частину нашої уваги поглинає дієта, але сон також має значення, коли мова йде про спалення вісцерального жиру. Дослідження проведене науковцями з медичної школи університету Wake Forest University заявляють, що будь-які крайнощі в цьому питанні загрожують збільшенням накопичень жиру навколо внутрішніх органів.

Отримані дані вказують на те, що причини надмірного накопичення вісцерального жиру виходять за рамки нездорового харчування та фізичної бездіяльності.

Що ж з’ясували вчені? Дослідження виявило чіткий зв’язок між середньою тривалістю сну 5 годин і менше та збільшенням запасів вісцерального жиру.

Також у дослідженні, опублікованому в журналі Sleep, було виявлено, що середня тривалість сну більша за 8 годин теж корелює з накопиченням вісцерального жиру.

Крістен Г. Херстон, доктор медичних наук та провідна авторка дослідження, зазначає, щоб будь-які крайнощі є шкідливими. За результатами дослідження, якщо ви хочете позбутись жиру в зоні живота, ви повинні прагнути одержувати 6-8 годин повноцінного сну щоночі.

Звісно, потрібні додаткові дослідження, щоб зрозуміти, як використати зв’язок між накопиченням вісцерального жиру і тривалістю сну. Висновки цього дослідження вчені називають “відправною точкою”. Херстон додала, що для майбутніх досліджень ожиріння буде важливо врахувати схему сну та вплив, який вона можуть мати на  вісцеральний жир у організмі.

Крім того, для спалювання вісцерального жиру експерти радять включити в раціон більше пісного білка ( куряча грудка, тунець, скумбрія, лосось, яйця, молоко, червона сочевиця, нут, цільнозерновий хліб, горіхи та соя) та принаймні 30 хвилини на день приділяти фізичним вправам середньої інтенсивності.

Поділись


Новини партнерів