4 продукти, яких варто уникати, якщо ви хочете позбутись жиру в зоні живота

Вісцеральний жир – це не просто естетична проблема, він може бути небезпечним. Надмірна кількість жиру навколо внутрішніх органів може поставити вас під загрозу серцевих хвороб та проблем із судинами, високого кров’яного тиску, інсульту, апное сну, діабету 2 типу та ряду смертельних захворювань, тому важливо контролювати його кількість, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Не варто плутати вісцеральний жир з підшкірним. Надлишок вісцерального жиру є ознакою метаболічного синдрому, він може спричинити резистентність до інсуліну, діабет 2 типу та серцево-судинні захворювання.

Для того, щоб позбутись вісцерального жиру, мало лише вживати здорову їжу. Ви повинні переконатись, що вживаєте менше калорій, ніж витрачаєте. Хоча всім нам хотілось би, щоб існувала чарівна паличка, яка одразу вирішить цю проблему, немає конкретного продукту, який би позбавив вас зайвого жиру в зоні живота чи в організмі загалом.

Щоб втратити вісцеральний жир, вам потрібно зменшити загальну кількість жиру в організмі, і це робиться за рахунок дефіциту калорій. Для цього вам треба правильно харчуватись, регулярно займатись спортом та обмежити вживання алкоголю.

Для зменшення кількості вісцерального жиру ви маєте не просто ділити продукти на “хороші” та “погані”, але оцінювати картину загалом. Ви не повинні викидати з раціону цілі групи продуктів, але є 4 речі, яких варто уникати:

  • Насичені жири (містяться в таких продуктах, як морозиво, випічка, молочні продукти з повною жирністю та м’ясо)
  • Трансжири (містяться в пончиках, хлібобулочних виробах та їжі, смаженій у фритюрі)
  • Цукор (міститься в газованих напоях, випічці, соусах та солодощах)
  • Сіль (додається у великій кількості до заморожених страв, обробленого м’яса, солоних горіхів і чіпсів, та багато чого іншого)

За словами фахівців, фізична бездіяльність та калорійна, але бідна на поживні речовини їжа з великою кількістю цукру та натрію, призводять до збільшення ваги та запасів вісцерального жиру.

Тому так важливо читати етикетки всіх продуктів, звертаючи увагу на вміст у них натрію, цукру, насичених та транс-жирів. Також фахівці рекомендують замінити рафіновані зерна на цільні, підсолоджені напої на воду, варення та цукерки на свіжі фрукти, смажену картоплю на запечену, а молочні продукти з повною жирністю на аналоги з низьким вмістом жиру.

Поділись


Новини партнерів