Чому ви маєте включити до свого раціону лимонний сік

Лимон має цілу низку корисних властивостей завдяки високому вмісту калію та вітаміну С. Повідомляється, що включення лимонного соку у раціон може допомогти схуднути і навіть скоротити ризик розвитку діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Лимони – це один з найпоширеніших різновидів цитрусових, їхній сік часто використовують для приготування їжі, особливо страв з риби. Але це може принести куди більше користі, ніж просто поліпшити смак страви.

Наприклад, лимони відомі своїми антибактеріальними властивостями. Також вони містять калій, вітамін С, кальцій та фолієву кислоту. За словами медиків, лимони можуть прискорити схуднення та допомогти у профілактиці сечокам’яної хвороби.

Також лимони можуть поліпшити ваше травлення. Вони містять тип клітковини під назвою целюлоза, який стимулює вироблення ферментів, що сприяють виведенню небажаних відходів з організму. М’якоть і шкірка цього фрукта допомагають боротись із запорами.

Якщо у вас підвищений ризик розвитку ниркових каменів, лимони вам просто необхідні. Їхній сік запобігає накопиченню кальцію в нирках, що і призводить до утворення каменів.

Механізм цього процесу доволі простий. Лимонний сік допомагає запобігати сечокам’яній хворобі, підвищуючи рівень цитрату в сечі. Цитрат зв’язується з кальцієм, що допомагає уникнути утворення каменів у нирках.

Люди, які хочуть позбутись зайвої ваги, теж можуть включити в раціон лимони та лимонний сік. Він містить пектин, який забезпечує довге відчуття ситості, а отже допомагає скоротити споживання калорій. Високий вміст клітковини в лимонах також може призвести до зниження маси тіла та частки жиру в організмі.

Завдяки антибактеріальним властивостям, лимонний сік сприяє поліпшенню стану шкіри та допомагає у боротьбі з прищами. Вітамін С, який у ньому міститься, необхідний для синтезу колагену, важливого для підтримки пружності і захисту шкіри.

Також лимонний сік та лимони допомагають знизити ризик діабету і контролювати його симптоми. Вони містять багато клітковини, яка запобігає перепадам рівня глюкози у крові.

Поділись


Новини партнерів