Інтервальне голодування виявилось неефективним проти вісцерального жиру

Вісцеральний жир відкладається не під шкірою, а навколо внутрішніх органів, що погіршує їхні функції. Люди часто шукають способи позбутись надлишку жиру в животі. Як показало дослідження, одним з найгіршим способів боротьби з надлишком вісцерального жиру є інтервальне голодування, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Науковці перевіряли, що відбувається з вісцеральним жиром при дотриманні популярної нині системи харчування з інтервальним голодуванням. Виявилось, що організм відповідає на неї накопиченням зайвого жиру.

Доктор Марк Ларанс, який керував дослідженням, сказав, що тривалі дієти ускладнюють спалення вісцерального жиру. Його дослідницька група, що базується в Університеті Сіднея, досліджувала жирові тканини, щоб зрозуміти, як вони реагують на приойми їжі через день.

Це означає, що одного дня піддослідні їли, а наступного зовсім не вживали їжі. Вважається, що при голодуванні жирова тканина служить для решти тіла джерелом енергії, виділяючи молекули жирних кислот.

Однак, під час інтервального голодування жирова тканина стає стійкою до виділення жирних кислот. Виявилось також, що організм стає більш схильним до накопичення енергії у вигляді вісцерального жиру.

Доктор Ларанс сказав: “Це говорить про те, що вісцеральний жир може адаптуватися до повторюваних періодів голодування і захищати свої запаси енергії. Така адаптація може бути причиною того, що вісцеральний жир так важко скидається навіть після тривалих дієт”.

Науковці використовували мишей для експерименту. Їхня фізіологія нагадує людську, але метаболізм набагато швидший, що дозволяє побачити зміни за менш тривалий час, ніж під час експериментів на людях.

Вчені кажуть, що для того, щоб зрозуміти механізми опору спаленню вісцерального жиру, потрібні додаткові дослідження. Також вони наголосили, що ці результати не можна переносити на дієти типу 5:2, коли людина відмовляється від їжі на два з семи днів на тиждень.

Поділись


Новини партнерів