5 джерел цинку, які підійдуть вегетаріанцям

Цинк – це мікроелемент, який відповідає одразу за кілька важливих функцій організму. Він природно присутній у різних продуктах рослинного та тваринного походження. Відомо, що цинк забезпечує здорову роботу вашої імунної системи. Він також відповідає за покращення здоров’я шкіри, швидке загоєння ран, контроль запалення тощо. Яйця, м’ясо та молюски є найпоширенішим джерелом цинку, але не багато хто знає про рослинні джерела цього мікроелемента, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Ось кілька джерел цинку, які підійдуть вам, якщо ви дотримуєтесь дієти на рослинній основі:

Цільні злаки. Включивши цільні зерна у раціон, ви можете одержати багато переваг. Вони містять багато клітковини, та інших поживних речовин. Зокрема, пшениця, рис і овес є чудовими джерелами цинку та дуже універсальними продуктами, які ви можете готувати у різний спосіб.

Молоко та молочні продукти. Молочні продукти можуть забезпечити вас не тільки кальцієм, а і цинком. Крім того, вони є важливими джерелами вітаміну D, білка і інших поживних речовин.

Горіхи. Про користь горіхів знають усі. Ви можете просто з’їсти жменю горіхів в якості перекусу чи додати їх до салату, вівсяної каші або ж йогурту. Арахіс, кедрові горіхи, кеш’ю та мигдаль містять цинк.

Насіння. Так само, як горіхи, насіння також може запропонувати вам широкий вибір поживних речовин. Насіння гарбуза та кунжуту містить особливо багато цинку.

Деякі овочі. Ми тисячу разів чули, що маємо споживати достатню кількість овочів і фруктів кожного дня. В тому числі і для отримання достатньої кількості цинку. Серед овочів, які можуть забезпечити вас цим мікроелементом виділяються картопля, стручкова квасоля, капуста, броколі, гриби та часник.

За даними Національного інституту охорони здоров’я США, дорослій жінці потрібно 8 міліграмів цинку щодня, тоді як чоловікам – 11 міліграмів. Вагітним та жінкам, які годують груддю потрібно 11 міліграмів та 12 міліграмів відповідно.

Поділись


Новини партнерів