Як насіння пажитника допомагає схуднути

Якщо ви любите пробувати нові засоби для схуднення, тоді цей чарівний напій точно потрапить у ваш список улюблених. Вода з насіння пажитника не тільки допомагає схуднути, але також містить довгий перелік корисних для здоров’я речовин. Ви можете легко приготувати її вдома і пити теплою натщесерце. При цьому, вона ще й смачна, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Вода з насіння пажитника при вживанні на голодний шлунок прискорює процес схуднення, а також запобігає здуттю живота. Пажитник багатий на клітковину, яка дає відчуття ситості. Це, у свою чергу, допомагає контролювати розміри порцій їжі, а також запобігає переїданню.

Для приготування цього напою вам знадобляться  чайна ложка насіння пажитника і 1,5 склянки води. Замочіть насіння у воді на ніч. Наступного ранку поставте суміш на сильний вогонь і дайте їй закипіти. Після цього вогонь потрібно зменшити полум’я до середнього і дати напою покипіти 5-6 хвилин, поки у каструлі не залишиться 1 склянка води.

Процідіть напій і дайте йому трохи охолонути. Пийте його теплим до сніданку, щоб одержати максимальну користь. Також ви можете жувати саме насіння пажитника, але будьте готові до того, що смак воно має специфічний.

Крім того, ви можете додавати насіння пажитника до овочевих соків, супів та рагу. Інший спосіб включити насіння пажитника у свій раціон – це споживання їх у порошкоподібній формі. Все, що вам потрібно зробити – це спочатку обсмажити на сковороді трохи насіння пажитника. Далі подрібніть їх як слід, щоб утворився порошок. Зберігайте цей порошок у герметичній посудині і щодня з’їдайте ½ чайної ложки, запиваючи теплою водою.

Насіння пажитника корисне для людей, які страждають на цукровий діабет, оскільки допомагає боротися з резистентністю до інсуліну в організмі. Воно також забезпечує безліч переваг для травлення, діючи як антацид, і запобігає підвищенню кислотності. Але людям з виразкою кишечника слід його уникати.

Цей напій також надзвичайно корисний для вашої шкіри та волосся. Регулярне його вживання може допомогти усунути вугрі, темні плями, прищі, а також покращує здоров’я волосся, роблячи його міцнішим та об’ємнішим.

Поділись


Новини партнерів