Експерт розповів, чи може молоко спричинити діабет 1 типу

Діабет 1 типу також відомий як ювенільний діабет. Це хронічний стан, при якому підшлункова залоза виробляє дуже мало або взагалі не виробляє інсуліну. Цукровий діабет 1 типу не такий поширений, як діабет 2 типу. Зазвичай він вражає дітей та підлітків, але в деяких випадках це може розвинутись і у дорослих. Найбільш поширеною причиною діабету 1 типу є генетика. Інші причини включають деякі фактори навколишнього середовища. Багато хто також вважає, що вживання певного виду молока може призвести до появи діабету 1 типу, але бракує адекватних доказів, які могли б підтвердити зв’язок, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Діабетолог доктор В. Мохан розповів, чи може вживання молока мати зв’язок із діабетом 1 типу. “Було кілька повідомлень, в яких говорилося, що деякі типи молока можуть призвести до розвитку діабету 1 типу. Молоко зазвичай поділяють на типи A1 і A2. Молоко містить певний білок, який називається казеїновим білком. Він і визначає, належить молоко до типу А1 чи А2”.

За словами експерта, більш корисним є молоко типу А2. У деяких країнах схрещування веде до розвитку різних форм білка казеїну в молоці, відомого як молоко А1. Кілька досліджень пов’язують споживання цього молока з початком ряду захворювань, включаючи діабет 1 типу, шизофренію аутизм та багато іншого “, – додає він.

Втім, подальші дослідження не дали чіткого результату, пов’язано молоко А1 з діабетом 1 типу чи ні. Тобто, чітких доказів того, що вживання молока може спричинити діабет 1 типу, не існує.

Але надмірне вживання молока може мати інші побічні наслідки. Тому не варто пити більше, ніж 1-2 склянки на добу.

Поділись


Новини партнерів