Експерти назвали найкориснішу для серця олію

Якщо ви хочете зміцнити своє здоров’я, дуже важливо підібрати правильну олію та дотримуватись раціону, який сприяє зменшенню запалення. Видатний лікар і кардіолог, колишній президент Індійської медичної асоціації К. К. Аггарвал рекомендує обирати саме гірчичну олію, не лише через те, що вона багата на мононенасичені жирні кислоти. Вона також містить велику кількість жирних кислот Омега-3 та альфа-ліноленову кислоту, яка, як доведено, зменшує окислювальний стрес та запалення, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

“Склад гірчичної олії викликає захват у кардіолога – саме тому все більша кількість лікарів рекомендує її, щоб зменшити ризик серцевих захворювань, гіпертонії та інших пов’язаних з цим проблем здоров’я”, – сказала доктор Праг’я Гупта, старша наукова співробітниця і директор Консорціуму сприяння дослідженням Гірчиці (MRPC), науково-дослідне крило Puri Oil Mills Limited.

За словами відомого кардіолога, доктора Т. С. Клера, голови Інституту серця та судин Фортіса, Гуруграма та лікарні Фортіс, гірчична олія має ряд переваг порівняно з іншими оліями. “Гірчична олія вважається однією з найбільш здорових кулінарних олій, оскільки вона містить малу кількість насичених жирних кислот і велику кількість мононенасичених і поліненасичених жирних кислот, які корисні для здоров’я”, – сказав Клер. “Альфа-ліноленова кислота, що міститься в гірчичній олії, запобігає адгезійній агрегації тромбоцитів, що зменшує ризик серцевого нападу. Кілька клінічних досліджень також виявили, що гірчична олія може бути найкориснішою для здоров’я серця”, – додав Клер.

Гірчична олія також містить фітохімічну сполуку, відому як Аліл-Ізотіоціанат (AITC), яка має сильні протизапальні властивості. Дослідження, опубліковане в Journal of Cellular & Molecular Medicine, показує, що вона допомагає  зменшити запалення в товстій кишці та шлунково-кишковому тракті.

Ще одна перевага гірчичної олії особливо актуальна на тлі поточної пандемії. Вона сприяє підтримці здорової ваги та запобіганню ожиріння. Дослідження, опубліковане в Asian Journal of Clinical Nutrition, вказує на те, що регулярне вживання гірчичної олії може призвести до уповільнення збільшення маси тіла, меншого накопичення вісцерального жиру та поліпшення гомеостазу глюкози та ліпідів.

Крім того, за словами кардіолога доктора Амрендри Кумар Панді, гірчична олія допомагає збільшити рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ) і зменшити рівень шкідливого холестерину (ЛПНЩ). Її споживання може зменшити ризик розвитку коронарної хвороби серця і допомогти при зниженні ваги.

Поділись


Новини партнерів