Як карантин вплинув на здоров’я кісток

Кістки слугують каркасом для нашого тіла, а також резервуаром для накопичення кальцію. Кальцій зміцнює ваші кістки, тому лікарі завжди призначають препарати кальцію людям, які мають пов’язані з кістками захворювання. Важливо забезпечити здоров’я кісток в дитинстві та юності. Але ще важливіше піклуватися про свої кістки, коли ви вже дорослі і ось-ось досягнете своєї старості. З віком кістки стають слабшими, що збільшує ризик таких захворювань, як артрит та остеопороз, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Кісткова тканина оновлюється з часом, і на здоров’я кісток впливає велика кількість факторів. Пандемія, яка на довгий час змусила людей по всьому світу порушити звичайний ритм життя, спричинила загострення багатьох проблем зі здоров’ям, в тому числі і з кістками.

Ось 3 фактори, які призвели до погіршення здоров’я кісток під час самоізоляції:

Відсутність фізичних навантажень. Через карантин люди не могли відвідувати тренажерні зали та спортмайданчики. Все більше часу ми почали проводити вдома на дивані. Нестача руху призвела до появи больових відчуттів у кістках та суглобах.

Дефіцит вітаміну D. Основним джерелом вітаміну D є сонце. Те, що люди тривалий час залишались вдома, спричинило дефіцит вітаміну D. Щоб позбутися цього дефіциту, ви маєте проводити на сонці принаймні 30 хвилин на день, щоб ваше тіло могло виробити. Дефіцит вітаміну D викликає багато захворювань кісток, таких як остеопороз, які можуть бути надзвичайно неприємними.

Збільшення ваги. Багато людей, які були стрункими та підтримували здорову вагу до початку пандемії, раптово набирали зайвих кілограмів через відсутність тренувань та незбалансоване харчування. Це раптове збільшення ваги спричиняє посилений тиск на кістки і робить їх слабкими. Таким чином ваші кістки стають схильними до захворювань і переломів.

Поділись


Новини партнерів