Чому ми набрали зайвої ваги під час карантину

Майже всі набрали зайвих кілограмів під час карантину. COVID-19 вразив нас раптово, і ми зовсім не були готові до цієї пандемії. Тому уряди більшості країн ввели карантини, під час яких було зачинено спортзали та рекомендувалось не покидати дім без нагальної потреби. Це порушило наш звичний режим фізичної активності та харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Тому під час карантину стало куди важче підтримувати здорову вагу тіла. Самоізоляція загострила як фізичні, так і психічні проблеми. Розпорядок дня порушився, і люди почали скаржитися на збільшення ваги. При цьому, люди з ожирінням мають вищий ризик інфікування та тяжких ускладнень від COVID-19.

Ожиріння може призвести до багатьох інших проблем, таких як хвороби серця, гіпертонія, захворювання щитовидної залози, легенів та діабет. Якщо у вас здорова вага, ви можете легко запобігти цим захворюванням.

Люди почали вести сидячий спосіб життя під час блокування, що сильно вплинуло на вагу їхнього тіла. Психічне здоров’я та стрес також є причиною збільшення ваги під час пандемії. Якщо ви хочете скинути вагу, важливо дотримуватися розпорядку тренувань і харчуватися правильно та збалансовано. Підтримка фізичного та психічної здоров’я повинна залишатись пріоритетною.

Ось 3 основні фактори, що спричинили збільшення ваги під час карантину:

Стрес – пандемія спричинила багато проблем зі здоров’ям та фінансами. Залишаючись у своїх будинках майже цілий рік, і дотримуючись тієї ж монотонної рутини, кожного  дня, ми збільшуємо ризик стресу та депресії. Багато людей зіткнулись з психічними розладами через надмірний стрес, який позначається на їхньому здоров’ї. Стрес має прямий вплив на вагу вашого тіла. Якщо ви тривалий час перебуваєте в стресі, ви починаєте автоматично набирати вагу. Отже, стрес є однією з основних причин збільшення ваги у людей під час пандемії.

Переїдання – люди їдять більше, коли перебувають у стресі. Коли вам нічого робити вдома, ви просто продовжуєте увесь день робити перекуси. Приготування нових страв стало новим трендом, майже кожен щодня готував улюблені страви та публікував черговий рецепт у соціальних мережах. Таким чином люди почали набирати вагу, пробуючи нові та смачні продукти харчування. Як правило, люди їдять більше, коли їм нудно.

Відсутність фізичних навантажень – карантинне збільшення ваги має багато причин. Але одна з основних – це лінощі. Під час карантину ми стали вкрай млявими, рівень фізичної активності поступово знижувався. Постійні перекуси та відсутність фізичних вправ спричинили набір зайвих кілограмів під час самоізоляції. Вкрай важливо займатися спортом, якщо ви хочете скинути вагу, яку набрали під час пандемії.

Поділись


Новини партнерів