4 спеції, які забезпечать вам вражаючі переваги для здоров’я

Спеції використовуються у всіх традиційних кухнях світу, їх додають до найрізноманітніших страв. Це – справжні скарбниці корисних речовин на вашій кухні. Ви можете по-різному вводити у свій раціон спеції, щоб одержати від них максимальну користь. Їх додають у рагу, гарніри, випічку, напої, салати, соуси, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дієтолог Ловнеет Батра поділилась списком найкращих спецій, які нададуть вашим стравам унікального смаку та аромату, а також забезпечать вам цілий ряд переваг для здоров’я. Ось, які спеції рекомендує вживати експертка:

Насіння кмину. Насіння кмину багате на антиоксиданти та має протизапальні властивості. Часто його використовують для зниження кислотності шлунка. Також споживання насіння кмину стимулює вироблення жовчних кислот та сприяє зниженню рівня холестерину.

Куркума. Куркума має протигрибкові, антиоксидантні, антибактеріальні та протизапальні властивості. Тому ця спеція особливо корисна для тих, хто страждає на артрит, адже вона допомагає зменшити запалення та біль у суглобах. Дієтолог радить щовечора випивати склянку теплого молока з куркумою та дрібкою чорного перцю. Такий напій покращить ваш сон та зміцнить імунітет. Крім того, куркума має антисептичні властивості та пришвидшує загоєння ран.

Чорний перець. За словами доктора Батри, чорний перець містить піперин, який запобігає окисленню клітин. Також ця пряність має протизапальні властивості. Фахівці часто рекомедують поєднувати куркуму з чорним перцем для поліпшення засвоєння куркуміну.

Коріандр. Цю пряність можна додавати в раціон у вигляді насіння, а також порошку. Відповідно до досліджень, вона може допомогти контролювати показники артеріального тиску. Коріандр також є ефективним засобом від здуття живота.

Поділись


Новини партнерів