5 речей, які потрібно зробити, якщо ви переїли

І з домашньої їжею, і з їжею з улюблених ресторанів буває таке, що ми з’їдаємо надто великі порції. І хоча під час їжі ми отримуємо задоволення, в кінцевому підсумку з’являється тяжкість у шлунку, неспокій та почуття провини, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Та не варто засмучуватись! Навіть якщо ви перестарались з улюбленою стравою, ви можете зробити кілька речей, що допоможуть вам уникнути неприємних наслідків переїдання:

Випийте трохи теплої води. Зачекайте півгодини після їжі та випийте трохи теплої води. Ви також можете випити зеленого чаю. Ці напої допомагають виводити токсини та метаболізувати травні соки в організмі.

Прийміть пробіотик. Якщо ви з’їли забагато, не забудьте закусити йогуртом, кисломолочним сиром чи іншим продуктом з вмістом пробіотиків, щоб покращити травлення.

Почистьте зуби. Це потрібно зробити з двох причин. По-перше, залишки їжі, що застрягли між зубами, можуть викликати неприємний запах з рота. По-друге, післясмак їжі в роті може стимулювати апетит, змушуючи вас переїдати ще більше.

Вийдіть на прогулянку. Потрібно просто прогулятись, не бігти і навіть не йти занадто швидко. Вистачить навіть десяти хвилин. Уникайте сидіння чи лежання, це уповільнює процес травлення.

Не роздумуйте про їжу, яку ви з’їли. Це дуже важливо. Більшість з нас нас їдять не замислюючись, але після трапези починають роздумувати, скільки та чого вони з’їли. Не робіть цього взагалі, оскільки стрес може призвести до підвищення рівня кортизолу, що тільки погіршить становище. Тож, розслабтесь та просто насолоджуйтесь їжею, яку ви їсте.

Поділись


Новини партнерів