5 найпоширеніших помилок при переході на рослинну дієту

Дієти на рослинній основі завоювали величезну популярність у всьому світі. Ця дієта зосереджена на споживанні рослинної їжі та униканні продуктів тваринного походження. Рослинна дієта також обмежує споживання оброблених продуктів. Дотримання рослинної дієти може запропонувати багато переваг для здоров’я, включаючи втрату ваги. Покращення здоров’я серця – ще одна помітна перевага дотримання рослинного раціону. Згідно з дослідженнями, це також корисно для вашого когнітивного здоров’я. Також рослинний раціон може допомогти зменшити ризик діабету. Добре спланована рослинна дієта може допомогти вам отримати всі необхідні поживні речовини в необхідній кількості. Але якщо не планувати її ретельно, це може призвести до певної недостатності поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Ось кілька типових помилок, яких слід уникати, дотримуючись рослинної дієти, щоб забезпечити адекватне споживання всіх необхідних поживних речовин:

Незбалансований раціон. На рослинній дієті важко отримувати такі поживні речовини, як білок, вітамін В12, вітамін D, жирні кислоти омега-3 та залізо. Ви можете знайти рослинні джерела цих поживних речовин. Експерт може допомогти вам їх підібрати і при необхідності призначити добавки (не приймайте добавки без консультації з лікарем).

Відсутність планування. Планування харчування допоможе вам забезпечити кращий розподіл поживних речовин під час кожного прийому їжі. Планування допомагає отримати більше користі, ніж просто усунення голоду. Отже, заздалегідь вибирайте інгредієнти для кожного прийому їжі та подбайте про адекватне споживання кожної поживної речовини.

Зловживання вуглеводами. Часто на рослинній дієті люди вживають надто багато вуглеводів, ігноруючи потреби організму у білках. Білок повинен бути важливою частиною вашого щоденного раціону. Додайте в раціон рослинні джерела білка, такі як соя, тофу та бобові.

Поспіх. При переході на рослинну дієту, вже за день-два ви можете відчути значний дискомфорт. Вносьте зміни в раціон потроху. Нехай ваше тіло адаптується до них. Це також важливо для вашої травної системи.

Відсутність домашньої їжі. Готові до вживання вегетаріанські страви можуть не забезпечити вам максимальної користі. У них може бути зменшений вміст клітковини та забагато консервантів. Готуйте їжу вдома зі свіжих інгредієнтів.

Поділись


Новини партнерів