Чому ви повинні регулярно вживати банани

Банани містять величезну кількість поживних речовин. При чому ці фрукти доступні круглий рік, ними можна ласувати в будь-який сезон. Вони мають потужний харчовий профіль. Один стиглий банан середнього розміру може забезпечити 0,42 г калію, 28 г вуглеводів і 15 г природного цукру. До того ж існує багато способів включити банани у свій раціон, тому вони доволі універсальні, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ви можете їсти банан в якості самостійної закуски, приготувати з нього молочний коктейль чи перетворити його на чіпси. Також банани – прекрасне доповнення до випічки.

За словами дієтолога Джинал Шах, з’ївши один банан на день, ви можете запобігти здуттю, надмірному газоутворенню та запорам.

Це стосується як стиглих, так і зеленуватих бананів. Банан містить розчинну клітковину, яка може полегшити випорожнення кишечника. Ви можете одержати зі 100 г бананів 2,6 г клітковини. Дослідження показали, що якщо у раціоні не вистачає клітковини, людина стає більш схильною до накопичення газів у кишечнику.

Крім того, банани багаті на калій, який допомагає вивести надлишок натрію з організму, що запобігає затримці води. Це дозволяє уникнути набряків та підвищення артеріального тиску.

“Ви можете вживати банани вранці після того, як прокинетесь, під час обіду або в якості вечірнього перекусу”, – каже Шах.

Тому якщо ви давно не їли цього смачного та поживного фрукта, варто зробити просто зараз.

Поділись


Новини партнерів