5 поживних речовин, які зміцнюють ваше психічне здоров’я

COVID-19 та карантин, які стали “новою нормою”, дали нам важливий урок – тепер ми маємо бути готові до всього. Це стало серйозним випробуванням для нас. І саме в цей час у світі загострилась тема психічного здоров’я. І багато хто зрозумів, що воно не менш важливе, ніж фізичне, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Раціон відіграє значну роль у зміцненні психічного здоров’я. Існує декілька вітамінів та мінералів, які допомагають боротись зі стресом та тривогою. За словами дієтолога Маніші Чопри, наш мозок потребує вітамінів для ефективної роботи. Вони мають глибокий вплив на наше психічне здоров’я. Якщо у вас авітаміноз,  у вас можуть виникнути неврологічні проблеми та проблеми, пов’язані з емоційним здоров’ям.

Ось кілька важливих поживних речовин, які можуть допомогти вам впоратися зі стресом та тривогою:

Вітаміни групи В. Джерелами вітамінів групи В є яйця, бобові, молочні продукти, листові овочі, зерно та м’ясо. Вам потрібно 2,4 мкг цих поживних речовин на день. Найкраще вживати їх зранку.

Вітаміни групи B допомагають збалансувати рівень цукру в крові, що в кінцевому рахунку зменшує тривожність. Вони також відіграють важливу роль у синтезі серотоніну, який зменшує симптоми депресії та тривоги.

Вітамін D. Джерелами вітаміну D є сонячне світло, яєчні жовтки, жирна риба та червоне м’ясо. Людина потребує 1000-2000 МО вітаміну D на день. Якщо ви потребуєте добавок, вживайте їх під час їжі.

Вітамін D допомагає мозку залишатися здоровим, а також зменшує шанси на розвиток психічних захворювань. Він містить гормоноподібні біохімікати, які допомагають підтримувати функцію мозку.

Вітамін С. Ви можете одержати вітамін С з апельсинів, полуниці, броколі, болгарського перцю, ківі, капусти та шпинату. На день вам потрібно приблизно 40 мг. Для кращого засвоєння краще вживати його натщесерце.

Вітамін С запобігає окислювальному ураженню нервової системи. Такі пошкодження можуть посилювати тривожність. Вітамін С допомагає зменшити фізичне та психологічне навантаження.

Магній. Магній можна отримати з цільних зерен, шпинату, горіхів кеш’ю, темного шоколаду, мигдалю та чорної квасолі. Ви маєте споживати 400 мг магнію кожного дня. Магній засвоюється однаково добре і натщесерце, і разом з їжею, і після неї. Він відіграє дуже важливу роль у підтримці роботи мозку, а також у регуляції вашого настрою. Більше того, магній також допомагає зменшити тривогу. Дефіцит магнію збільшує ризик депресії.

Селен. Джерелами селену є морепродукти, злаки та молочні продукти. Кожного дня вам потрібно 55 мкг селену. Його, як і магній, можна споживати будь-коли. Селен допомагає зменшити ризик розвитку депресії, а також симптоми, пов’язані з тривогою.

Поділись


Новини партнерів