Голландські вчені розповіли, як позбутись вісцерального жиру

Вісцеральний жир накопичується біля органів черевної порожнини, таких як печінка та кишечник. Його надлишок пов’язують з різними несприятливими для здоров’я наслідками, як от серцево-судинні захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Найкращий спосіб боротьби з вісцеральним жиром – це зміна раціону харчування. Одне дослідження, опубліковане в Journal of Obesity, вивчало вплив харчування з врахуванням Голландського індексу здорової дієти (DHD-індекс) на накопичення вісцерального жиру.

DHD-індекс може мати показники від 0 до 130. Він визначається вживанням 13 видів продуктів, до яких належать овочі, фрукти, цільнозернові продукти, бобові, горіхи, молочні продукти, риба, чай, олії, червоне м’ясо, оброблене м’ясо, цукристі напої та алкоголь. Що вищий DHD-індекс, то більш здоровою вважається раціон.

Дослідницька група вивчила кореляцію DHD-індексу з накопиченням вісцерального жиру та скоригувала їх за віком, курінням, освітою, етнічною приналежністю, базовим рівнем метаболізму, дієтою з обмеженим енергоспоживанням, станом менопаузи, фізичною активністю, загальним споживанням енергії та загальними жировими запасами в організмі.

Також вчені виключали компоненти по одному, щоб дізнатись про вплив кожного з них.

Висновком дослідження було те, що дотримання дієтичних настанов, які оцінювали за DHD-індексом, було пов’язано зі зменшенням загальної кількості жиру в організмі та зі зменшенням накопичень вісцерального та печінкового жиру після корекції загального відсотка жиру в організмі.

Існують і інші поради для тих, хто хоче позбутись надлишку вісцерального жиру, вони включають збільшення споживання фруктів, овочів та бобових, вживання достатньої кількості води, введення в раціон ненасичених жирів та регулярну фізичну активність. Остання не лише допомагає схуднути, а і запобігає повторному накопиченню жиру навколо внутрішніх органів, що підтвердило дослідження, проведене науковцями з Університету Алабами.

Окремо фахівці рекомендують збільшити споживання нежирного білка за допомогою таких продуктів, як куряча грудка, тунець, скумбрія, лосось, яйця, молоко, червона сочевиця, нут, цільнозерновий хліб, горіхи та соя.

Поділись


Новини партнерів