Чому варто ввести у раціон трав’яні чаї

Існує багато різновидів трав’яних чаїв, і у поєднанні зі здоровою дієтою та регулярними фізичними вправами чашка-дві одного з цих напоїв може сприяти посиленню метаболізму, а також спаленню жиру в організмі, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Фахівці пояснюють, що трав’яні чаї багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які мають ряд короткострокових та довгострокових переваг для здоров’я.

Наприклад, вони можуть покращити травлення та забезпечити регулярне випорожнення кишечника, що дуже важливо для уникнення здуття та здорового схуднення. Також трав’яні чаї сприяють посиленню метаболізму.

Ті, у кого метаболізм вищий, спалюють більше калорій, а це означає, що трав’яний напій може допомогти збільшити кількість калорій, які людина спалює за день.

Також експерти кажуть, що зелений чай та матча мають високий рівень антиоксидантів, які теж можуть допомогти спалити жир. Зелений чай стимулює природні процеси в нашому травному тракті та серцево-судинній системі, що може сприяти посиленню термогенезу та жироспалення.

В одному з досліджень 2008 року виявилось, що чоловіки, які пили зелений чай перед фізичними вправами, спалювали на 17% більше жиру, ніж чоловіки, які цього не робили. Вважається, що трав’яні чаї та зелений чай можуть допомогти позбутись надлишку вісцерального жиру.

Чай краще засвоюється організмом, якщо пити його приблизно за 30 хвилин до прийому їжі або зранку натщесерце.

Крім того, трав’яні чаї можуть допомогти тим, хто бореться з потягом до їжі, зокрема до солодощів.

Ще одна корисна властивість трав’яних чаїв – вони допомагають зняти стрес. Тривалий стрес впливає на наше психічне та фізичне здоров’я і навіть може призвести до накопичення зайвого жиру в животі. Річ у тім, що на стресову ситуацію організм може відповісти уповільненням частини функцій, щоб зосередитись на подоланні небезпеки.

Коли криза минає, все повертається до норми, та хронічний стрес може викликати гормональний дисбаланс та підвищення рівнів артеріального тиску та глюкози в крові.

Поділись


Новини партнерів