Чому вітамін Е необхідний нашій шкірі

Шкіра є не лише найбільшим органом чуття в людському тілі, вона також відіграє важливу роль у різних інших функціях. Шкіра відіграє важливу роль в підтримці рівноваги та контролі температури. Вона також діє як бар’єр між шкідливими зовнішніми речовинами та органами тіла. Однак, виконуючи функцію захисту організму від сторонніх агентів, сама шкіра може зазнати деяких пошкоджень, які включають, не лише опіки, порізи, вугрі, сухість і тьмяність, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Як і решта тіла, шкіра також потребує поживних речовин, щоб добре функціонувати і залишатись здоровою. Деяких із них шкіра може потребувати більше, ніж інших. Найважливіші поживні речовини, коли мова йде про здоров’я шкіри, включають вітамін Е і вітамін С. “Вітамін Е – це добре відомий антиоксидант, який багатьом допомагає швидко освітлити шкіру в домашніх умовах. Цей інгредієнт, як правило, виробляється синтетичним шляхом, але може міститься і в натуральних продуктах”, – говорить доктор Міккі, косметолог-дерматолог, трихолог і косметолог, керівник клініки з бодікрафту в Бангалорі.

Ось яку роль відіграє вітамін Е у підтримці здоров’я шкіри:

Захищає від пошкодження сонцем – застосування вітаміну Е нейтралізує вільні радикали, що утворюються, коли ваша шкіра піддається впливу УФ-випромінювання або забруднення. Отже, вітамін Е допомагає зберегти захисний бар’єр шкіри цілісним та заспокоює подразнення, спричинені забрудненням та пошкодженням сонцем.

Зволоження шкіри – вітамін Е допомагає зволожувати шкіру та зберігати вологу всередині, щоб уникнути сухості або надмірного утворення шкірного сала. Його можна знайти у формі сироватки, зволожувальних кремів або капсул з вітаміном Е. Вони здатні підтримувати шкіру зволоженою до 16 годин.

Розгладження зморшок – регулярне застосування вітаміну Е запобігає появі зморшок та заломів на шкірі, викликаних старінням або нездоровим способом життя. Його антиоксидантні властивості допомагають захищати шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища. При використанні під сонцезахисним кремом з вітаміном С він може посилити його дію в 4 рази, захищаючи шкіру від передчасного старіння.

Лікує екзему – вітамін Е також використовується для лікування свербежу шкіри, екземи, псоріазу. Його антиоксидантні та протизапальні властивості при місцевому застосуванні можуть допомогти заспокоїти шкіру та зменшити запалення.

Ви можете одержати вітамін Е з авокадо, гарбуза, пшеничної олії, лосося, фундука, броколі та шпинату.

Поділись


Новини партнерів