Який мінерал може допомогти регулювати рівень цукру в крові

Глюкоза – основний тип цукру, який ми отримуємо з їжі, – забезпечує клітини нашого організму енергією. Однак, стабільно високий рівень глюкози в крові може призвести до пошкодження тканин та органів. Якщо у вас діабет 2 типу, ви маєте схильність до підвищення рівня цукру в крові, оскільки основний механізм його регуляції, тобто вивільнення інсуліну, порушено. Та численні дослідження показують, що магній може допомогти вам контролювати рівень глюкози, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Магній – необхідна поживна речовина для мозку та тіла. Він має цілий ряд корисних властивостей, включаючи регулювання рівня глюкози в крові. Часто люди, які страждають на діабет, мають також дефіцит магнію.

Це пов’язано з тим, що низький рівень магнію пов’язаний з резистентністю до інсуліну. Насправді низький рівень магнію в крові спостерігався у 25-38% людей, хворих на цукровий діабет 2 типу, при чому частіше у тих, хто залишає рівень глюкози в крові без контролю.

У систематичному огляді 8 із 12 досліджень показали, що прийом добавок магнію протягом 6-24 тижнів здоровими людьми або хворими на цукровий діабет 2 типу сприяв зниженню рівня цукру в крові натщесерце, порівняно з плацебо.

Медичні працівники відзначали, що кожне збільшення споживання магнію на 50 мг призвело до зниження рівня цукру в крові на голодний шлунок на 3% у тих, хто брав участь у дослідженнях і мав низький рівень магнію в крові.

В іншому дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці, було проаналізовано вплив добавок магнію на резистентність до інсуліну у людей. У дослідженні зазначалося: “Недавні дослідження продемонстрували, що мінерали відіграють певну роль у порушеннях обміну глюкози у людей”.

“Магній, зокрема, є добре вивченим мінералом, який, як було встановлено, сприяє лікуванню гіперглікемії, гіперінсулінемії та інсулінорезистентності”.

Багатий на магній раціон допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідження показали, що кожні додаткові 50 мг магнію скорочують імовірність виникнення діабету 2 типу на 4%.

Існує все більше доказів того, що нестача магнію в раціоні людей у західному світі пов’язана з підвищеним ризиком хронічних станів. До продуктів, багатих на магній, належать темний шоколад, авокадо, горіхи, бобові, тофу, насіння, жирна риба та банани.

Поділись


Новини партнерів