Яка популярна страва допоможе позбутись вісцерального жиру

Вісцеральний жир ховається у нашому організмі, накопичуючись навколо печінки, кишечника та інших органів. Якщо ви маєте надмірну вагу, то імовірніше за все у вас також є надлишок вісцерального жиру, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Надлишок вісцерального жиру призводить до утворення цитокінів, що спричиняють запалення в організмі. Запалення здатне спровокувати цілий ряд захворювань. Також вісцеральний жир може примусити судини стискатись, а отже і піднімати артеріальний тиск. Крім того, надмірна кількість вісцерального жиру збільшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету та інсульту.

Та небезпечні наслідки накопичення вісцерального жиру на цьому не закінчуються. Це також може стати фактором ризику деменції, посилення симптомів астми, раку молочної залози та колоректального раку.

Позбутись надлишку вісцерального жиру можна, якщо дотримуватись порад доктора Луїзи Уайзман.

В першу чергу вона рекомендує зменшити розмір порцій. Але зважайте – ви не повинні голодувати або недоотримувати поживних речовин.

“Сплануйте раціон на тиждень вперед. Переконайтеся, що ваші страви містять велику кількість білка і не скупіться на ситні здорові вуглеводи, такі як печена картопля”, – каже експертка.

До інших ситних вуглеводів належать цільні зерна, свіжі фрукти та овочі. З цільних злаків доктор Уайзман рекомендує обирати овес, цільну пшеницю, жито і коричневий рис.

До продуктів, яких слід уникати, належать печиво, торти, спреди та маргарин. За словами пані Уайзман, найшвидше вісцеральний жир накопичується при вживанні бідних на поживні речовини висококалорійних продуктів.

Замість нездорових закусок обирайте свіжі фрукти. Вони забезпечать вас білком та складними вуглеводами, які підтримають рівень енергії в організмі куди краще, ніж цукор.

Не слід забувати і про фізичні вправи. Присідання, віджимання, стійки, біг, швидка ходьба та плавання вам допоможуть.

Поділись


Новини партнерів