Лікування гіпертонії та інші переваги насіння льону

Гіпертонія – це стан підвищеного артеріального тиску. Тобто при гіпертонії кров з підвищеною тисне на стінки артерій, що може призвести до таких проблем зі здоров’ям, як серцево-судинні захворювання, аневризма та навіть інсульт. До факторів ризику гіпертонії належать ожиріння, вагітність та діабет. Існують різні способи лікування гіпертонії. Збалансоване харчування – це один із найкращих, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Згідно з дослідженням, опублікованим в Pub Med Central під назвою «Насіння льону від гіпертонії: наслідки для регуляції артеріального тиску», було встановлено, що насіння льону може природним чином знижувати рівень артеріального тиску в організмі, тим самим допомагаючи лікуванню гіпертонії. Ви можете легко додати насіння льону у свій раціон і споживати його подрібненим, цілим або у формі олії.

Також доведено, що насіння льону має й інші переваги:

Контроль рівня цукру в крові. Насіння льону може допомогти знизити рівень цукру в крові. Воно може бути корисною закускою для людей, які страждають на діабет 2 типу.

Покращення травлення. Насіння льону є багатим джерелом харчових волокон. Це робить його надзвичайно корисним для травлення. Також насіння льону може допомогти запобігти таким проблемам зі шлунком, як гази, запори та здуття живота.

Збільшення частки білка в раціоні. Насіння льону містить велику кількість білка. Тому, якщо ви хочете збільшити м’язову масу, ви можете ввести у раціон насіння льону і чекати чудових результатів.

Зниження рівня холестерину. Підвищений рівень холестерину є поширеною проблемою, він збільшує ризик розвитку серцево-судинних та інших захворювань. Насіння льону може сприяти підвищенню рівня ЛПВЩ, або “хорошого” холестерину, і зниженню рівня ЛПНЩ, або “поганого” холестерину.

Зниження ваги. Так як насіння льону є потужним джерелом клітковини, воно може сприяти нормальному травленню та здоровому обміну речовин. Ці властивості можуть безпосередньо сприяти здоровій втраті ваги.

Поділись


Новини партнерів