7 порад для початківців, які допоможуть схуднути

За словами дієтолога Рейчел Пол, скидання зайвих кілограмів не повинно перетворюватись на муку. Вам слід робити невеликі, але ефективні кроки, як самостійне приготування їжі та контроль споживання калорій і поживних речовин. Тоді ви зможете створити дефіцит калорій, не голодуючи та дотримуючись різноманітного раціону, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Пол дала кілька корисних для початківців порад, які допоможуть побачити зменшення цифр на вагах:

Складіть свій план харчування заздалегідь. В ідеалі ви повинні розпланувати своє харчування на тиждень уперед. Але якщо це складно для вас, адже ви тільки починаєте худнути, намагайтесь робити заготовки та планувати свій раціон хоча б на наступний день або два.

Зосередьтесь на білках та жирах у сніданку та закусках. Білки – це будівельний матеріал людського тіла, тоді як жири необхідні, щоб наситити вас, а також забезпечити енергією. Переконайтеся, що ви включаєте ці дві поживні речовини входять у ваш сніданок, а також в закуски, які ви їсте протягом дня.

Половина вашої вечері повинна складатись з овочів. Овочі багаті на клітковину та всі поживні речовини, необхідні для здоров’я. Проста формула, якої слід дотримуватись, – наповнити половину тарілки овочами. Це зробить страви більш ситними та поживними.

Обирайте здорові вуглеводи. Ідея полягає в тому, щоб не відмовлятися від вуглеводів повністю. Адже саме вони є основним джерелом енергії. Сочевиця, бобові, фрукти, овочі, коричневий рис, овес тощо – все це джерела здорових вуглеводів. Вибирайте вуглеводи з розумом і контролюйте їх споживання.

Створюйте невеликий дефіцит калорій. Протягом перших кількох днів або навіть тижнів постарайтесь створювати незначний дефіцит калорій. Не будьте надто амбіційними спочатку і ставте більш досяжні цілі перед собою.

Визначте власні ознаки відчуттів голоду та ситості. Візьміть до уваги час, коли ви відчуваєте найбільший голод. Запасіться продуктами, які дозволяють вам залишатись ситими в цей час. Зверніть увагу на горіхи, насіння, йогурт, кисломолочний сир та сухофрукти. Це ситні та поживні закуски, які допоможуть вам стримати відчуття голоду.

Знайдіть здорові способи пропрацювання емоцій. Погуляйте, займіться велоспортом чи бігом. Або ж просто поспілкуйтесь з другом. В будь-якому разі, ви не повинні заїдати емоції.

Поділись


Новини партнерів