Що не потрібно додавати в салат, якщо ви хочете позбутись зайвої ваги

Салат – це одна з найпопулярніших страв серед тих, хто намагається позбутись зайвої ваги. Адже вони багаті на клітковину, вітаміни та мінерали. Включаючи овочеві салати у дієту для схуднення, ви забезпечуєте собі оптимальне споживання поживних речовин. Однак, ви повинні бути уважними і ретельно підбирати інгредієнти для свого салату. Наприклад, використання майонезу чи готової заправки з магазину – це одна з найпоширеніших помилок, яких припускаються люди, готуючи салати, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дієтолог Ловнеет Батра каже, що салати дозволяють легко отримати значну дозу вітамінів та мінералів, але ця їхня перевага зникає, якщо ви заправляєте салат магазинним соусом, бо шкода від надмірного споживання цукру та солі перевершує користь від вживання свіжих овочів. При чому пані Батра застерігає, що соуси з низьким вмістом жиру можуть виявитись навіть більш шкідливими, адже для надання їм смаку використовують ще більше солі та цукру.

Крім того соуси з магазину можуть містити синтетичні консерванти та гідрогенізовані жири, що підвищують рівень холестерину. В подальшому це може призвести до звуження судин, захворювань серця і навіть до інфаркту.

Також небажано додавати до салату сухарики та сир. Вони можуть значно збільшити калорійність страви.

Натомість пані Батра радить використовувати домашні заправки на основі оливкової олії або ж збиту сиркову масу, яка має смак, схожий на смак вершкового соусу, та може зробити ваш салат ще більш поживним. Також покращити смак вашого салату може хумус.

Ці поради допоможуть вам готувати смачні салати, які забезпечать вас всіма необхідними поживними речовинами та не шкодитимуть вашій дієті.

Поділись


Новини партнерів